Εργοστάσιο γάλακτος φτιάχνουν τα Wal Mart

Μπορεί στην Ελλάδα τα σουπερμάρκετ να περνάνε δύσκολες χρονιές στις ΗΠΑ όμως τα προβλήματα είναι …διαφορετικά: να μπούνε στη γαλακτοκομία ή όχι; Η Wal Mart πάντως απάντησε θετικά. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μονάδα επεξεργασίας γάλακτος η οποία θα την προμηθεύει ένα τμήμα των ΗΠΑ με γαλακτοκομικά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Η  απόφαση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της για να ενισχύσει τον τομέα των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Το εργοστάσιο της Wal Mart θα έχει την έδρα του στο Fort Wayne της Indiana και η κατασκευή του προγραμματίζεται να ξεκινήσει φέτος το καλοκαίρι. Εκεί  η γιγαντιαία επιχείρηση λιανικού εμπορίου θα φτιάχνει τα πολύ δημοφιλή  προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Great Value και Member’s Mark. Η πλήρης γκάμα των δύο σημάτων περιλαμβάνει διάφορα είδη φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος (λευκό και σοκολατούχο), αλλά και γάλα για τις πρώτες βρεφικές ηλικίες.

Το εργοστάσιο θα τροφοδοτεί  περίπου 600 καταστήματα της Walmart  σε   Ιντιάνα, Ιλινόις, Μίσιγκαν, Οχάιο και Βόρειο Κεντάκι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Wal Mart δεν είναι η πρώτη αλυσίδα λιανεμπορίου με ιδιόκτητα εργοστάσια επεξεργασίας γάλακτος στις ΗΠΑ.

You might also like