Χρονογραφική: τεχνολογία & υπηρεσίες για γαλακτοβιομηχανία & τυροκομία

Προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που καλύπτουν όλες τις ανάγκες τόσο των καταστημάτων λιανικής πώλησης όσο και των μεγάλων γαλακτοκομικών και τυροκομικών μονάδων, διαθέτει από το 1974 η εταιρεία Χρονογραφική Α.Ε. (www.chronografiki.gr) η οποία συνεχώς εμπλουτίζει την γκάμα της με νέες, καινοτόμες λύσεις που ανεβάζουν ψηλά τον… πήχη της συνεχούς ανάπτυξης και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.

Η Χρονογραφική ΑΕ ξεκίνησε την δραστηριότητα της με τον σχεδιασμό και εγκατάσταση λύσεων επιχειρησιακού χρόνου, όπως λ.χ. ρολόγια ελέγχου παρουσίας προσωπικού, συσκευές χρονοσφράγισης εντύπων, συστήματα ρολογιών μεγάλων κτιρίων, συστήματα ελέγχου πρόσβασης κ.ο.κ.

Το 1980 η εταιρεία δημιούργησε ένα νέο τομέα, στον κλάδο της ηλεκτρονικής ζύγισης, τόσο με εμπορικές όσο και με βιομηχανικές εφαρμογές, αναλαμβάνοντας την αντιπροσώπευση του Ιαπωνικού οίκου DIGI TERAOKA SEIKO, παγκόσμιου ηγέτη του κλάδου. Κάτι, που της επέτρεψε να εξελιχθεί ως κυρίαρχη εταιρεία στην εγχώρια αγορά. Σήμερα, έχοντας συμπληρώσει 41 χρόνια λειτουργίας προμηθεύει το σύνολο σχεδόν των μεγάλων αλυσίδων super market της χώρας με ζυγιστικά συστήματα, ενώ παράλληλα αποτελεί και τον βασικό προμηθευτή μιας σειράς σημαντικών ελληνικών βιομηχανιών.

Χρονογραφική: η νέα αυτόνομη βιομηχανικού τύπου ζυγιστική ετικετέζα DIGI DPS-800S Pc-Based.

Λύσεις για τη βιομηχανία γάλακτος και τυροκομικών 

Εδώ και χρόνια τα προϊόντα της DIGI έχουν εγκατασταθεί με απόλυτη επιτυχία στον χώρο της βιομηχανίας γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων από τα μικρά παραδοσιακά τυροκομεία μέχρι τις μεγάλες μονάδες. Συγκεκριμένα, ο ζυγός DIGI SM-500 έχει εξελιχθεί και διαμορφωθεί πλήρως όσο αφορά το software έτσι ώστε να πληροί τις απαιτήσεις σύμφωνα με τις νομοθεσίες για την τυποποίηση τυροκομικών προϊόντων, όπως λ.χ. την αναγραφή του αύξοντα αριθμού των πακέτων για προϊόντα Π.Ο.Π, των τριών ημερομηνιών(παραγωγής-συσκευασίας-ανάλωσης κατά προτίμηση),των αλλεργιογόνων, των συστατικών, της διατροφικής αξίας κ.ά.

Καθώς οι απαιτήσεις της αγοράς είναι δυναμικές όσο και διαρκώς εξελισσόμενες, η Χρονογραφική ΑΕ έχοντας λάβει υπόψη τις ανάγκες των πελατών της για προϊόντα που να μπορούν να υποστηρίξουν τόσο την ελληνική όσο και την παγκόσμια αγορά, παρουσίασε πρόσφατα τη νέα αυτόνομη βιομηχανικού τύπου ζυγιστική ετικετέζα DIGI DPS-800S Pc-Based. Θεωρείται ιδανική για την τυποποίηση μεγάλου όγκου προϊόντων, παρέχοντας μεγάλη ευελιξία μέσω του ειδικά διαμορφωμένου λογισμικού με ελληνικό μενού, ενώ παράλληλα καλύπτει όλα τα στάδια συσκευασίας και τυποποίησης στα οποία μεσολαβεί η χρήση ζυγιστικών οργάνων. Στα κύρια χαρακτηριστικά της συγκαταλέγονται:

  • Η μεγάλη βιομηχανική έγχρωμη οθόνη αφής 12,1’’ ιντσών.
  • Η δυνατότητα σύνδεσης με έναν ή και περισσότερους εκτυπωτές.
  • Η σύνδεση με διαφορετικών διαστάσεων πλατφόρμες.
  • Η υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών στην εκτύπωση της ετικέτας (multi-language printing).

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία εγκατέστησε πρώτη στην ελληνική αγορά το 1992 αυτόματες ταχυζυγιστικές ετικετέζες! Σήμερα, έχοντας την τεχνογνωσία αλλά και πιο εξελιγμένες δυνατότητες μέσω των οθονών αφής καθώς και των λειτουργικών συστημάτων Windows που διαθέτουν τα προϊόντα της, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις μέσω της σειράς DIGI 700 ταχυζυγιστικών ετικετέζων με ταχύτητες που φτάνουν έως τα 150 πακέτα ανά λεπτό! Επιπλέον, η σειρά DIGI 700 περιλαμβάνει συμπληρωματικές συσκευές για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας παραγωγής με προϊόντα όπως ευθυγραμμιστές και απορρίπτες πακέτων, ελεγκτές βάρους, ανιχνευτές μετάλλων και εκτυπωτές συνόλου κιβωτίων.

Την ίδια στιγμή, η Χρονογραφική προσφέρει λύσεις ακόμη και για τις πλέον απλές διαδικασίες ζύγισης με βιομηχανικούς και εργαστηριακούς ζυγούς που θεωρούνται κατάλληλοι για τον έλεγχο βάρους προϊόντων, κιβωτίων και παλετών. Μάλιστα, θεωρούνται ιδανικοί για χρήση σε υγρό περιβάλλον, καθώς είναι εξολοκλήρου ανοξείδωτοι και πλήρως στεγανοί. Επίσης, η πολυετής εμπειρία της  καλύπτει και τις πιο απαιτητικές ανάγκες ζύγισης μέσω της διαμόρφωσης ειδικών, πλήρως παραμετροποιημένων κατασκευών που καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες του εκάστοτε πελάτη!

Το εσωτερικό τμήμα παραγωγής λογισμικού, καθώς επίσης και το τμήμα after-sale service της Χρονογραφική  αναλαμβάνει την εγκατάσταση και τον προγραμματισμό των μηχανημάτων, καθώς επίσης και την εν γένει υποστήριξη τους. Για αυτό το λόγο και το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό της εταιρείας εκπαιδεύεται διαρκώς, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με τις σύγχρονες και πλέον πρόσφατες εξελίξεις της τεχνολογίας. Τα εν λόγω τμήματα αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές, όπως λ.χ. packing list, πρόγραμμα διαχείρισης προϊόντων προκαθορισμένου βάρους (e) κ.τ.λ. Η δε εμπειρία τους έχει αναγνωριστεί από τον οίκο DIGI TERAOKA SEIKO, ο οποίος έχει αναθέσει στην Χρονογραφική το ρόλο συμβούλου στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη σειράς νέων μοντέλων που προορίζονται για την παγκόσμια αγορά!

Λύσεις για τη λιανική 

Στον κλάδο των καταστημάτων λιανικής πώλησης η εταιρία είχε πρωτοπορήσει για ακόμη μια φορά, καθώς το 1983 υλοποίησε εγκατάσταση με ζυγούς ετικέτας και μάλιστα σε δίκτυο, ενώ για πρώτη φορά εφάρμοσε σύστημα εκτύπωσης ετικετών με χρήση γραμμωτού κώδικα barcode. Έκτοτε, έχει εγκαταστήσει με μεγάλη επιτυχία πληθώρα από ζυγούς (π.χ. ζυγούς με εκτυπωτή αυτοκόλλητης ετικέτας ή μη, ζυγοταμειακά συστήματα POS που συνδέονται με φορολογικούς μηχανισμούς και scanner για ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων, ζυγοί που τοποθετούνται επί του ταμείου του καταστήματος, ζυγοί με εξελιγμένο λογισμικό και τεχνολογία ηλεκτρονικού υπολογιστή PC-Based κ.ά.) στα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του λιανεμπορίου.

Στους μελλοντικούς στόχους της Χρονογραφικής είναι να προωθήσει και να ενημερώσει τον τομέα του εγχώριου λιανεμπορίου αναφορικά με τα οφέλη της νέας γενιάς ζυγών DIGI οι οποίες και χρησιμοποιούν την τεχνολογία  της συνεχούς αυτοκόλλητης ετικέτας μεταβλητού μήκους χωρίς ρυζόχαρτο LINERLESS με αυτόματο σύστημα κοπής ετικέτας. Πρόκειται δε, για παγκόσμια καινοτομία της DIGI. Οι ζυγοί DIGI τεχνολογίας LINERLESS εγγυώνται έως και 30% μείωση στην κατανάλωση ετικετών. Μάλιστα, εξαιτίας της τεχνολογικής εξέλιξης, οι ζυγοί δεν εξαντλούνται αποκλειστικά στη διαδικασία της ζύγισης, αλλά θεωρούνται και ως ένα μέσο προώθησης και διαφήμισης των προϊόντων.

Σε συνδυασμό δε με τις έγχρωμες touch οθόνες 7’’ και 12,1’’ ιντσών έχουν τη δυνατότητα της αναπαραγωγής φωτογραφιών και βίντεο, μπορούν να εκτυπώνουν συνταγές, κουπόνια προσφορών κ.ο.κ. Επιπροσθέτως, οι ζυγοί SM-5500 και SM-5300 PC-Based υποστηρίζουν τις ηλεκτρονικές ετικέτες INFOTAG DIGI και συνδέονται με το σύστημα διαχείρισης σειράς προτεραιότητας DIGI QUEUE SYSTEM, το οποίο εξασφαλίζει ταχύτερη όσο και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πελατών στα καταστήματα λιανικής.

Δημοσιεύτηκε στο 1ο τεύχος του Dairy News, Δεκέμβριος 2015. Φωτογραφίες: Χρονογραφική Α.Ε.

You might also like