Παγκόσμιο βραβείο καινοτομίας για ελληνική startup

H Longevity Diet Food, το Παν/μιο Θεσσαλίας και ένα καταπληκτικό γιαούρτι

 H Longevity Diet Foods, μια ελληνική start up εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της βοτεχνολογίας, κατάφερε να διακριθεί στο διεθνή διαγωνισμό World Dairy Innovation Awards 2016, αποσπώντας το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας.

Αιτία ήταν το γιαούρτι YoguDiet 2%, ένα high protein αυθεντικό ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά με φρέσκο γάλα ημέρας που προέρχεται από τοπικές φάρμες και εμπλουτίζεται μέσω φυσικών διαδικασιών με εκχύλισμα σταφυλιού, πλούσιο σε πολυφαινόλες που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Για το σχεδιασμό του προϊόντος, η εταιρεία συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με τον καθηγητή Δημήτριο Κουρέτα,  από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και το Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών- Τοξικολογίας.

Η Longevity είναι μια σχετικά νέα εταιρεία, ιδρυτής  και πρόεδρος της οποίας είναι ο Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής, κορυφαίο στέλεχος επιχειρήσεων, εμπορικός και διευθύνων σύμβουλος με μεγάλη εμπειρία σε πολυεθνικές επιχειρήσεις (Novartis, L’ Oreal, Cosmote) και (πρώην)  πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) στην Ελλάδα (2009-2015).

Η Longevity κυκλοφορεί και το τυροκομικό προϊόν Omega 3 (Ω3) Cheese Dip το οποίο είναι αλειφόμενη Φέτα Π.Ο.Π. αναμειγμένη με ελληνικό γιαούρτι και πάστα ελιάς.  Τα προϊόντα παράγονται σε τοπικές μονάδες της Λάρισας υπό την επίβλεψη του Παν/μίου Θεσσαλίας.

You might also like