“Πράσινη” ενέργεια για Σκωτσέζικη εταιρεία παγωτού

Στην πλήρη αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας που παρέχει απλόχερα η φύση, προχώρησε  η Σκωτσέζικη εταιρεία παραγωγής παγωτού, Mackie’s.

Συγκεκριμένα, η τελευταία επέλεξε να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη φάρμα από πάνελ συλλογής ηλιακής ενέργειας, ως μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που περιλαμβάνει επενδύσεις συνολικού ύψους 6,5 εκατ. λιρών. Για αυτό το λόγο και εγκατέστησε περίπου 7.000 ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ στους χώρους του αγροκτήματος που διαθέτει στο Aberdeenshire, τα οποία χάρη στη συνολική τους χωρητικότητα των 1,8 MW, θα είναι σε θέση να παράγουν ενέργεια που ισούται με όση χρειάζεται η Mackie’s προκειμένου να παρασκευάσει 4 εκατ. λίτρα παγωτού!

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να εγκαταστήσει μια τέταρτη ανεμογεννήτρια 500kW, αλλά και τη δημιουργία ενός καινούριου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας με την χρήση βιομάζας! Έπειτα από τις προαναφερθείσες ενέργειες, η Mackie’s θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής συνολικά 10,5 εκατ. κιλοβατώρες “πράσινης” ηλεκτρικής ενέργειας σε ετήσια βάση.

You might also like