ΕΦΧΕ: Ζητάμε αναγραφή χώρας άλμεξης κι επεξεργασίας γάλακτος

H Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας θεωρεί οτι το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται να γίνουν βελτιώσεις ώστε να είναι εφαρμόσιμο στην πράξη.

 

Μάλιστα η Ένωση κατέθεσε παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου. Εκ της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας, ο παραγωγός Γιώργος Κεφαλάς, μίλησε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την περασμένη Τετάρτη 26/9 (στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την επίσκεψη στη Βουλή) ζητώντας:

1.Να συμπεριληφθούν διατάξεις και για όλο το κύκλωμα της αγοράς ώστε να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και νέες δικαιολογίες στην καθυστέρηση πληρωμών.

2.Να υπάρξει ρητή επισήμανση στη συσκευασία για χώρα άλμεξης και επεξεργασίας του γάλακτος.

3.Να ενταχθούν στο νομοσχέδιο και τα μεταποιημένα προϊόντα, όπως είναι το τυρί, το γιαούρτι κ.ά. Κι αυτό διότι το 50% της εγχώριας κατανάλωσης είναι σε μεταποιημένα γαλακτοκομικά και όχι απευθείας νωπό ή εμφιαλωμένο γάλα.

4.Να υπάρξει ρητή διάταξη για τα αξιόγραφα: επιταγές, συναλλαγματικές κ.ά. ώστε η λήξη τους να είναι μάξιμουμ στις 60 ημέρες από την παράδοση του προϊόντος του παραγωγού, από την έκδοση του τιμολογίου και διασύνδεση του Συστήματος Άρτεμις με όλα τα τελωνεία της χώρας ώστε ν΄αποφευχθούν οι ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

 

You might also like