Το Τυροκομείο Μπούρινος, στη συμβολαιακή της Πειραιώς

Η εταιρεία Ιωάννης Δίκος από τη Σιάτιστα Κοζάνης, μπήκε στο πρόγραμμα.

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας με την εταιρεία Δίκος Ιωάννης (Τυροκομείο Μπούρινος), από τη Σιάτιστα, Κοζάνης με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων.

 

Η εταιρεία Δίκος Ι. & Σία Ο.Β.Ε με έδρα τη Σιάτιστα Κοζάνης, ιδρύθηκε το 2008 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. Στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μονάδες στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με μεγάλη παραγωγική δυναμικότητα και υψηλή ποιότητα προϊόντων (φέτα, μυζήθρα, γιαούρτι κ.λπ.), που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των πωλήσεων της εταιρείας.

Από το Μάρτιο του 2016 η επιχείρηση λειτουργεί δικό της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη μέσω του οποίου προωθούνται τα προϊόντα της, ενώ από τον Ιούνιο του 2015 ξεκίνησε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γρεβενών. Επόμενος στόχος της εταιρείας στο πλαίσιο υλοποίησης πλάνου περαιτέρω ανάπτυξής της, είναι η εξαγωγική της δραστηριότητα και η διάθεση των προϊόντων της και σε αγορές της Ευρώπης.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο κτηνοτρόφος έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας».

Φωτογραφίες: Μπούρινος Facebook

You might also like