Mia Feta: σύγχρονο γαλακτοπωλείο (και όχι μόνο…) στη Θεσσαλονίκη

Το κατάστημα λιανικής Mia Feta στη Θεσσαλονίκη είναι ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο για την μακεδονική γαλακτοκομική και τυροκομική εταιρεία Κουρέλλας η οποία επιχειρεί να συνδυάσει τυροκομία και κουζίνα.

 

Στο επίκεντρο των πωλήσεων του καταστήματος, το οποίo αυτοαποκαλείται ‘feta bar’,  βρίσκονται τα προϊόντα της εταιρείας Κουρέλλα από τα Γρεβενά. Φιλοξενεί όμως και διάφορα ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, προερχόμενα από μικρούς παραγωγούς. Έτσι διατίθενται λάδι και ελιές, αποξηραμένα μανιτάρια, τουρσί, μαρμελάδες κ.ά.

Το κομμάτι της εστίασης αποτελείται από κουζίνα με διάφορα πιάτα για όλη τη μέρα  (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) ενώ προσφέρεται κρασί και καφές. Στο πατάρι του καταστήματος είναι ο χώρος παρασκευής ο οποίος είναι ορατός από το δρόμο, ενώ στο υπόγειο βρίσκονται αποθηκευτικοί χώροι.

 

Για τη συγκεκριμένη επένδυση ο Σ. Κουρέλλας μας είπε:

«Ήταν μια καινοτόμα πρόταση, με στόχο να αναδείξουμε  το γεγονός  ότι η εστίαση μπορεί πολύ εύκολα και πολύ γευστικά να συνδυαστεί με τα προϊόντα που παράγουμε εμείς ως πρώτες ύλες, αλλά ως βάση για νέες γευστικές προτάσεις. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα προϊόντα που διατίθενται είναι τα δικά μας και το σλόγκαν μας είναι ‘από το χωράφι στο στομάχι του καταναλωτή’. Είναι ένα κατάστημα στο οποίο ο πελάτης μπορεί να ψωνίσει για το σπίτι του αλλά συγχρόνως μπορεί και να δοκιμάσει κάποια πιάτα με βάση τα προϊόντα που παράγουμε. Θέλουμε παράλληλα να αναδείξουμε μια νέα πρόταση εστίασης που αναφέρεται στο ευρύ κοινό. Το κατάστημα ξεκίνησε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας και η πορεία του είναι σταθερή κι ανοδική. Η πόλη που μπορεί να ‘σηκώσει’ μια τέτοια πρόταση είναι η Αθήνα και περιμένουμε την κατάλληλη χρονική στιγμή για να κατέβουμε κάτω».

Mia Fetafeta bar, Παύλου Μελά 14, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 231 022 1120

– Αρχιτεκτονική – Ιnterior μελέτη: 157+173 designers

– Κατασκευαστής: ConTrust

– Έτος υλοποίησης: 2014

Δημοσιεύτηκε στο 7ο τεύχος του Dairy News, Ιούνιος 2017. Φωτογραφίες: Κωστής Παππάς.

You might also like