Φρέσκο αγελαδινό γάλα από τα Καλάβρυτα σε Αθήνα- Αττική

Συμφωνία του Συνεταιρισμού με τη Σκλαβενίτης- στο ράφι πριν τα Χριστούγεννα.

Πέντε τόνους φρέσκο αγελαδινό γάλα από παραγωγούς της περιοχής των Καλαβρύτων θα επεξεργάζεται καθημερινά και θα διοχετεύει στην τοπική αγορά, αλλά και την αγορά της Αττικής ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων. Η απόφαση πάρθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα.

 

Για να προσχωρήσει στη συγκεκριμένη απόφαση, ο Συνεταιρισμός χρειάστηκε να τροποποιήσει το καταστατικό του πριν μερικούς μήνες προκειμένου να δέχεται μέλη του όχι μόνο αιγοπροβατοτρόφους, όπως ήταν μέχρι σήμερα, αλλά και οι αγελαδοτρόφους της περιοχής.

Η απόφαση του Συνεταιρισμού δεν είναι ασφαλώς άσχετη, τόσο με την νομοθεσία για τη διεύρυνση των ημερών κυκλοφορίας του φρέσκου γάλακτος, όσο και με το γεγονός ότι οι ομάδες αγελαδοτρόφων μπορούν να εξασφαλίσουν σημαντικές κοινοτικές ενισχύσεις οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχονται σε  80-100% για συγκεκριμένα έργα.

Ήδη ο Συνεταιρισμός έχει έτοιμες τις συσκευασίες του ενός λίτρου – πλήρες 3,5% λιπαρά και ελαφρύ 1,5% λιπαρά- και θα είναι έτοιμος να τις τοποθετήσει στα ράφια της λιανεμπορικής αλυσίδας με την οποία ήδη συνεργάζεται στα άλλα προϊόντα του (όπως η φημισμένη φέτα), λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Θα είναι φρέσκο γάλα επτά ημερών, το οποίο θα διανέμεται, εκτός από την Αττική- Αθήνα, σε Πάτρα, Αίγιο, Τρίπολη και, φυσικά, στα Καλάβρυτα. Στις σκέψεις των παραγωγών του Συνεταιρισμού, εφόσον το εγχείρημα πετύχει στην αρχική του φάση, είναι να εξετάσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης και μέσω αυτόματων πωλητών γάλακτος κατά τα πρότυπα άλλων συνεταιρισμών ανά την Ελλάδα

You might also like