Στα ΠΓΕ το κρασοτύρι της Κω

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το Κρασοτύρι της Κω – τυρί της Πόσιας συμπεριελήφθη στη λίστα των ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

 

Πρόκειται για μια απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ύστερα από σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την καταχώρηση του κρασοτυριού στο μητρώο προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη σήμανση διάφορων τοπικών προϊόντων και μάλιστα πριν μερικούς μήνες είχε πετύχει την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο, για το Μελεκούνι της Ρόδου, ένα γλύκισμα με βάση το μέλι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ, το Κρασοτύρι της Κω, ανακηρύσσεται ΠΓΕ σε επίπεδο ελληνικής επικράτειας και μετά την παρέλευση τριμήνου, σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία, θα αποτελεί προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φωτογραφία: Τυροκομικά Γιάννου, Πυλί, Κως.

You might also like