5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Γαστρονομικές εκπλήξεις στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα»

Κορυφαίοι σεφ μαγειρεύουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του τετραημέρου.

Ένα τετραήμερο γεμάτο γαστρονομικές εκπλήξεις και κορυφαίους σεφ επιφυλάσσει στους καλεσμένους της η ανατρεπτική κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» κατά τη διάρκεια της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

 

Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεχωρίζει το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου ο Λευτέρης Λαζάρου και καταξιωμένοι σεφ ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας. Εξαιρετικά σημαντική είναι η παρουσία του Πατέρα Επιφάνιου, Αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους, ο οποίος θα μεταφέρει τις γεύσεις και τα αρώματα της Μοναστηριακής κουζίνας στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα». Ωστόσο, ιδιαίτερη νότα θα δώσει και η Αθηνά Γκαμπούρα, Executive Chef Vegan Cuisine του εστιατορίου «Η κουζίνα της μαμάς Άννας» από τα Σέρβια Κοζάνης, η οποία θα παρουσιάσει την VegetarianCuisine.

Αν θέλετε να μάθετε τι γεύση έχει η φιλοξενία, μην χάσετε το The Taste of Hospitality by Hotel Brain, όπου τρεις σεφ της διεθνώς πολυβραβευμένης, ανεξάρτητης εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων Hotel Brain και Χρυσού Χορηγού της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, θα παρουσιάσουν τρία πιάτα που συνδέονται με την απόλαυση της ξενοδοχειακής εμπειρίας.

Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετέχει δυναμικά στην Έκθεση, καθώς εκτός από χορηγός και εκθέτης, οι άρτια εκπαιδευμένοι σπουδαστές του θα πλαισιώσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE». Εκεί θα βρίσκονται και οι κορυφαίοι chef και pastry chef και καταξιωμένοι συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Πάνος Ιωαννίδης και Διονύσης Αλέρτας για να δημιουργήσουν ειδικά για το κοινό της έκθεσης, εμπνευσμένες συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.

Ξεχωριστή στιγμή στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ αποτελεί η παρουσία του άκρως δυναμικού Tinos Food Paths. Πρόκειται για μια συλλογική δράση κατοίκων και επαγγελματιών της Τήνου με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού αλλά και ευρύτερα του Αιγαίου.

Ωστόσο, από την 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ δεν θα μπορούσαν να μην έχουν τη δυναμική τους παρουσία οι Λέσχες Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κρήτης, Πελοποννήσου, Κέρκυρας, Αττικής «Ακρόπολης» αλλά και η τιμώμενη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες μας ξεναγούν στις παραδοσιακές τους συνταγές μέσα από ζωντανή μαγειρική.

Αναμφίβολα, τα δικά του «μεθυστικά» vibes στην Κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» δίνει το «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE», όπου ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η έμπειρη ομάδα του δημιουργούν ανατρεπτικά cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά που συνοδεύουν εξαιρετικά με τα εκλεκτά πιάτα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα». Φυσικά για τους λάτρεις του οίνου, ο απόλυτος προορισμός είναι «Τα Κρασιά της Ελλάδας», μια μοναδική οινική συνάντηση, η οποία θα αναδείξει τόσο τα ελληνικά κρασιά όσο και το σημαντικό έργο των τοπικών οινοποιών.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα»: https://goo.gl/qvGRPB. Φωτογραφίες από την ΕΞΠΟΤΡΟΦ του 2017.


5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018: 26 – 29 Ιανουαρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΩΡΑΡΙΟ: 26/1: 12.00 – 21.30, 27-28/1: 10.00 – 21.30, 29/1: 10.00 – 17.00

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr 

Δωρεάν είσοδος για επαγγελματίες τροφίμων (με πρόσκληση)

www.expotrof.gr #expotrof18

You might also like