H Φέτα κάλεσε το πρώτο SOS από την …Ελασσόνα

Επίσημη πρώτη και κάλεσμα αγώνα από τον Όμιλο Φίλων Φέτας.

Η υπεράσπιση της φέτας άρχισε να αποκτά σάρκα και οστά και να κινητοποιεί τις διαθέσιμες παραγωγικές, επιστημονικές, επιχειρηματικές, θεσμικές και πολιτικές δυνάμεις. Από την Ελασσόνα κάτι αρχίζει να κινείται.

 

Στη μαζική και πετυχημένη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, η Πανελλήνια Ένωση Δημοσιογράφων Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) και ο Δήμος Ελλασόνας, ομιλητές ήταν οι:

  • Εμμανουήλ Ανυφαντάκης- Ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος. Με θέμα: « Γιατί οι Συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής είναι επιζήμιες για τη χώρα μας».
  • Χρήστος Αποστολόπουλος – Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ – Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλ/κων Προϊόντων. Με θέμα: « Οι δικαιολογίες του ξεπουλήματος της Φέτας».
  • Γεώργιος Εμμανουήλ- Μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ΔΙΚΤΥΟΥ Φορέων και πολιτών Θεσσαλίας, STOP TTIP, CETA, TISA. Με θέμα: «Ο αγώνας της υπεράσπισης της Π.Ο.Π Φέτας»
  • Γεώργιος Ζέρβας – Πρόεδρος της ΕΖΕ καθηγητής και τέως πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με θέμα: « Η σημασία της φέτας, για την Ελληνική Αιγοπροβατοτροφία».

Τη συζήτηση συντόνισαν η Ειρήνη Αιμονιώτη   και ο  Απόστολος Βάλλας, δημοσιογράφοι και μέλη της ΕΣΕΤ.

Παρεμβάσεις υπέρ της ΠΟΠ φέτας έκαναν: ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Κατσιαντώνης Γ. και ο βουλευτής Ιωαννίνων του Σύριζα Καραγιάννης Ι., οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Ηπείρου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Κτηνοτρόφων και Τυροκόμων, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Νώτης Μαριάς και ο Θανάσης Πετράκος από την ΛΑΕ.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων παραγωγικών, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων από όλη τη χώρα. Αφού οι παρόντες ενημερώθηκαν για τη σύσταση του Ομίλου Φίλων Φέτας,η σύσκεψη κατέληξε σε ψήφισμα πολιτών με το οποίο καλούνται οι βουλευτές να καταψηφίσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με τον Καναδά και τις χώρες της Ν. Αφρικής εφόσον δεν κατοχυρώνουν την ΠΟΠ Φέτα.

Όμιλος Φίλων Φέτας

Ο σκοπός του Συλλόγου είναι η υποστήριξη της προσπάθειας για την πλήρη κατοχύρωση και την αναγνώριση της μοναδικής ταυτότητας της φέτας ως Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης στις Συμφωνίες της ΕΕ-Καναδά (CETA) και της ΕΕ-N. Αφρικής (SADC). Οι πολίτες καλούνται να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες και να συνυπογράφουν το ψήφισμα για την προστασία της φέτας και την καταψήφιση της CETA στον ιστότοπο www.fetasos.gr

You might also like