Στα 312 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις της ΤΥΡΑΣ το 2017

Όλη η ανάπτυξη προέρχεται από τις εξαγωγές του ομίλου (+25%).

Πωλήσεις που ανέρχονται σε 312 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με το 2016, κατέγραψε το 2017 ο γαλακτοκομικός/ τυροκομικός όμιλος ΤΥΡΑΣ των αδελφών Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη. Οι εξαγωγές παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 25%.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του ισχυρού Θεσσαλού επιχειρηματία στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η θετική πορεία του ομίλου και ειδικά η ανοδική πορεία των εξαγωγών θα συνεχιστούν και εντός του 2018. Ο Δ. Σαράντης έκανε την πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις του ομίλου, στον οποίο περιλαμβάνεται η ΤΥΡΑΣ, ο Όλυμπος και η Ροδόπη στην Ελλάδα καθώς και παραγωγικές μονάδες στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, θα κυμανθούν από 330 μέχρι και 340 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δ. Σαράντης στο ΑΠΕ, η θετική εικόνα του ομίλου αναδεικνύεται σε μια περίοδο κατά την οποία η εγχώρια αγορά γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων έχει υποστεί σημαντική συρρίκνωση, ενώ η φέτα, το πιο εμβληματικό και προσοδοφόρο τυροκομικό προϊόν της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας έχει υποστεί μείωση της κατανάλωσης από περίπου 90.000 ετησίως που ήταν πριν μερικά χρόνια σε περίπου 60.000 τόνους πέρυσι.

Φωτογραφία (ΤΥΡΑΣ): Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Τζέφρυ Ρ. Πάιατ (σε πρώτο πλάνο) σε επίσκεψή του στο εργοστάσιο ΤΥΡΑΣ, στα Τρίκαλα, την άνοιξη του 2017.

You might also like