Άνοιξε Τις Πύλες Της Η 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ Στον Άγιο Κοσμά

Με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας (τιμώμενη Περιφέρεια φέτος) Κώστα Μπακογιάννη, άνοιξε τις πύλες της η 5η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στο Κέντρο Ξιφασκίας στον Άγιο Κοσμά, ένα μεγάλο και σημαντικό ραντεβού για την ελληνική παραγωγή, τη μεταποίηση και  τη γαστρονομία.

 

Στο χαιρετισμό του, ο υπουργός ανέφερε ότι η αγροδιατροφική παραγωγή και επιχειρηματικότητα δίνουν δυναμικό παρών στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας μας, ενώ πρόσθεσε ότι «η ελληνική ύπαιθρος αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της, και παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της αγοράς και τις διατροφικές ανάγκες και αξιώσεις του σύγχρονου κόσμου».

Ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε ότι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και τρία χρόνια καταβάλλεται προσπάθεια να  επιλυθούν προβλήματα δεκαετιών και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το υπουργείο θα  σταθεί κοντά στους παραγωγούς  «ώστε αυτά τα πολύτιμα προϊόντα που έχετε στα χέρια σας να βρουν στην αγορά την τύχη που τους πρέπει και τους αξίζει».  Ήδη για τη φετινή χρονιά το υπουργείο έχει διασφαλίσει 179 εκατ. ευρώ για την προβολή και προώθηση των τροφίμων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, με το Dairy News ανά χείρας, περιηγείται στα περίπτερα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού στο Dairy News για τη θετική εξέλιξη στο πρόβλημα που προέκυψε με τις παράνομες εξαγωγές ‘δανικής φέτας’ στην Κίνα, ο υπουργός σημείωσε οτι είναι η πρώτη φορά που η Ε.Ε. κινείται ελεγκτικά σε βάρος κράτους μέλους για παραβίαση των κοινοτικών κανονισμών που απαγορεύουν ρητά αυτό που οι Δανοί κάνουν χωρίς μέχρι σήμερα να τους ενοχλήσει κανείς.

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας ξεχώρισε ασφαλώς η πρωτοβουλία των ΙΕΚ Ακμή (τα οποία είναι εκ των χορηγών της ΕΞΠΟΤΡΟΦ) για την παρουσίαση πρωτότυπων συνταγών σε συνεργασία με τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου ο οποίος χρησιμοποίησε παραδοσιακά προϊόντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ο Λευτέρης Λαζάρου παρουσιάζει συνταγές με τη βοήθεια σπουδαστών από τα ΙΕΚ Ακμή.
You might also like