Αυστραλιανή βοήθεια στη γαλακτοκομία του Πακιστάν

Η κρατική εταιρεία Australia’s Market Development Facility σε συνεργασία με την πακιστανική γαλακτοκομική εταιρεία Fauji Foods LTD, υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας προκειμένου να δημιουργηθούν 20 σημεία συλλογής γάλακτος σε περιοχές του δυτικού Πουντζάμπ, στο Πακιστάν.

 

Η συμφωνία θεωρείται ως ένα βήμα για την επέκταση του δικτύου διανομής του πακιστανικού αγελαδινού γάλακτος και ως ευκαιρία για τους κτηνοτρόφους των περιοχών αυτών να αυξήσουν τα εισοδήματά τους. Στα συγκεκριμένα σημεία, εκτός από τη συλλογή γάλακτος για την προώθησή του σε μεταποιητικές μονάδες, θα δίνονται επιστημονικές και τεχνικές πληροφορίες στους Πακιστανούς κτηνοτρόφους για την άλμεξη και την αναπαραγωγή, αλλά και για την αντιμετώπιση των ασθενειών κι όλα αυτά με την επίβλεψη Αυστραλών επιστημόνων, επαγγελματιών της γαλακτοκομίας, χημικών κ.λπ.

Οι Αυστραλοί θεωρούν ότι αυτό το δίκτυο σταθμών συλλογής γάλακτος θα βοηθήσει στην ανάπτυξη φτωχών περιοχών του Πακιστάν και θα βελτιώσει συνολικά τις επιδόσεις της γαλακτοπαραγωγού κτηνοτροφίας στην ασιατική χώρα, η οποία εμφανίζει μεγάλο έλλειμμα στην παραγωγή γάλακτος.

Φωτογραφία: κτηνοτρόφος στο κεντρικό Πακιστάν (Creative Commons).

You might also like