Ελεύθερος ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησε μετανάστες χθες βράδυ στη Μυτιλήνη

Θα δικαστούν για κλοπή οι μετανάστες- αρνούνται τις κατηγορίες.

Δεκάδες κτηνοτρόφοι και τοπικοί παράγοντες συμμετείχαν σήμερα σε συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο της Μυτιλήνης προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε κτηνοτρόφο ο οποίος χθες βράδυ πυροβόλησε κοντά στον καταυλισμό της Μόριας τρεις νεαρούς μετανάστες οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, επιχείρησαν να του κλέψουν – για πολλοστή φορά- ζώα απο την αυλή του σπιτιού του.

 

Η δίκη ορίστηκε  για τον Απρίλιο του 2019 (παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία), έτσι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης άφησε ελεύθερο τον 55χρονο κτηνοτρόφο ενώ οι επίδοξοι ζωοκλέφτες παραπέμπονται στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ο κτηνοτρόφος δεν βρισκόταν στο σπίτι του τη στιγμή του περιστατικού της – κατά την ομολογία του- ζωοκλοπής, αλλά ειδοποιήθηκε από τη σύζυγό του η οποία, τρομαγμένη, είχε κλειστεί στο σπίτι. Όταν έφτασε ο κτηνοτρόφος πυροβόλησε – ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν θύματα- με κυνηγητική καραμπίνα την οποία όπως αποδείχτηκε κατείχε χωρίς άδεια. Μετά το περιστατικό, ο κτηνοτρόφος κατέθεσε μήνυση και η αστυνομία συνέλαβε τρεις νεαρούς μετανάστες οι οποίοι αρνούνται ότι είχαν πρόθεση να κλέψουν ζώα.

Ο κτηνοτρόφος, ο οποίος έχει πέσει θύμα ζωοκλοπής κι άλλες φορές στο παρελθόν έχει καταγγείλει ότι οι μετανάστες κλέβουν ζώα, τα μεταφέρουν στους καταυλισμούς, τα σφάζουν και στη συνέχεια εμπορεύονται το κρέας τους μεταξύ των άλλων μεταναστών.

You might also like