Βολές Καχριμάνη κατά της Διεπαγγελματικής Φέτας

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου έχει ενστάσεις για την υπό σύσταση Οργάνωση.

Σημαντικές ενστάσεις έχει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, όσο αφορά την υπό σύσταση Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, στην οποία πρωτοστατούν οι μεγάλες βιομηχανίες της χώρας κι απέκτησε προ ημερών το πρώτο διοικητικό συμβούλιό της.

 

«Να γίνει Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας αλλά χωρίς τη συμμετοχή αυτών που φέρνουν γάλα από το εξωτερικό. Γιατί έτσι θα βάλουμε το λύκο να φυλάει τα έρμα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτή τη Διεπαγγελματική. Έχω πολλές ενστάσεις κι αν όλοι μας μπορέσουμε να συνεννοηθούμε τότε θα αλλάξουμε σελίδα. Αν ο καθένας δεν καταλαβαίνει τον πόνο του άλλου, λυπάμαι αλλά δεν γίνεται τίποτα…» δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Οι δηλώσεις του, οι οποίες ασφαλώς στρέφονται ενάντια στη μια από τις δύο προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δημιουργία συλλογικού φορέα στο χώρο της φέτας, πραγματοποιήθηκαν κατά την εκδήλωση του Συλλόγου Νέων Αγροτών Ιωαννίνων και  με αφορμή τη σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας από την ΠΕΚ, τον ΣΕΒΓΑΠ και η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία της φέτας, επανέλαβε τις απόψεις αυτές και στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας, προχωρώντας μάλιστα και σε συγκεκριμένες καταγγελίες όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ‘εγχώριο’ σύστημα ενάντια στην ΠΟΠ Φέτα.

Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, για τα ‘παιχνίδια’ με τη φέτα

 «Έξω κάποιοι πουλάνε φέτα 3,99 και 4 ευρώ το κιλό, μια …εντός εισαγωγικών φέτα. Η Περιφέρεια είναι εξωστρεφής, συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις και προσπαθεί να ανοίξει νέες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα, ενώ προσπαθούμε να κάνουμε κι άλλα προϊόντα ΠΟΠ. Δυστυχώς όμως, μετά το εμπάργκο σε βάρος της Ρωσίας, όλο το πρόβειο γάλα που πήγαινε στη Ρωσία κάποιοι το βάζουν στην Ελλάδα. Το βάζουν μέσα στη χώρο μας, το τυροκομούν, παράγουν  λευκό τυρί, αλλά με τη μικρή ποσότητα ελληνικού γάλακτος που αγοράζουν και το οποίο έχει κωδικό, όταν το τυρί αυτό βγαίνει στο εξωτερικό το ‘βαφτίζουν’ φέτα. Άλλοι παράγουν με διάφορες τεχνικές ένα κιλό ‘φέτα’ από δυόμιση κιλά γάλα- κάτι που δεν γινόταν παλιότερα. Η τιμή του γάλακτος εν τω μεταξύ έχει πέσει στο 0,78 και 0,80 ευρώ το λίτρο και καταλαβαίνετε πως αν δεν μαζευτείτε όλοι εσείς, δεν γίνεται τίποτα. Το κράτος πρέπει να σοβαρευτεί».

You might also like