Προς έναν, ενιαίο κτηνοτροφικό φορέα

Στόχος η προώθηση της Διεπαγγελματικής για τη Φέτα που έχει ‘κολλήσει’.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη συγκρότηση μιας ενιαίας, ενωτικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, ύστερα κι από τις αυστηρές επισημάνσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου ότι η πολιτεία θα αναγνωρίσει μία και μόνη τέτοια οργάνωση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dairy News αυτό το διάστημα καταβάλλεται προσπάθεια από τις δύο σημαντικές οργανώσεις των κτηνοτρόφων την ΠΕΚ και τον ΣΕΚ για τη δημιουργία μιας ενιαίας οργάνωσης εκπροσώπησης του κτηνοτροφικού κόσμου, ένας είδος «Εθνικής Οργάνωσης Κτηνοτρόφων» όπως μας την περιέγραψε ένας εξ αυτών που συμμετέχουν στις διεργασίες.

Στόχος του νέου αυτού φορέα, ο οποίος θα ενοποιεί για πρώτη φορά στη βάση το 100% της πρωτογενούς παραγωγής, θα είναι να καλέσει στη συνέχεια τους τυροκόμους και τη γαλακτοβιομηχανία για τη συγκρότηση μιας νέας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης η οποία, αυτή τη φορά, θα έχει τις ‘ευλογίες’ και τη στήριξη του συνόλου του κτηνοτροφικού κόσμου. Σε αυτή την περίπτωση οι δύο προτάσεις που έχουν κατατεθεί ήδη θα αποσυρθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΠΕΚ και ΣΕΚ θα συγκροτήσουν μια κοινή επιτροπή η οποία θα φτιάξει καταστατικό, προκειμένου αυτό να υποβληθεί και να εγκριθεί από τα μέλη των δύο οργανώσεων.

You might also like