Καλεί σε ενίσχυση τις Περιφέρειες ο Αγοραστός για τη φέτα

Για νέα ΚΑΠ: «Χρειαζόμαστε εξυπνότερους τρόπους διαχείρισης των χρημάτων».

Να αναλάβουν οι Ευρωπαϊκές Περιφέρειες πρωτοβουλία για την πλήρη κατοχύρωση όλων των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης – Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ/ΠΓΕ) σε όλες τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ, πρότεινε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε εκδήλωση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (AREPO) στις Βρυξέλλες.

 

«Πρέπει να συνεργαστούμε για να στηρίξουμε ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της Ευρώπης, τη φέτα, ένα εμβληματικό προϊόν της ΕΕ με υψηλή προστιθέμενη αξία», προέτρεψε και κατέθεσε την πρόταση η AREPO να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχουν καθοριστική γνώμη για τις εμπορικές συμφωνίες τα εθνικά κοινοβούλια και οι Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

 

«Η Ευρώπη του αύριο είναι η Ευρώπη της πραγματικής συνεργασίας», σημείωσε ο Κ. Αγοραστός και ετάχθη υπέρ του να αναλάβουν οι Περιφέρειες την υλοποίηση των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης στο σύνολό τους, προκειμένου, όπως υπογράμμισε, «να υλοποιούνται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα για τον πρωτογενή τομέα».

 

Η νέα ΚΑΠ
Ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στις συζητήσεις για τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε ρεαλιστές, λέμε όλοι ότι χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για την ΚΑΠ. Όμως, λόγω Brexit είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αυξηθεί η χρηματοδότηση. Άρα, χρειαζόμαστε εξυπνότερους τρόπους ώστε τα διαθέσιμα χρήματα να πιάσουν τόπο, να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστιθέμενη αξία».
Στην κεντρική φωτογραφία ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δεύτερος από αριστερά, απευθύνεται στους συναδέλφους του στις Βρυξέλλες.

Ελληνίδα η νέα Πρόεδρος του Δικτύου AREPO

Στην ομιλία του ο κ. Κ. Αγοραστός συνεχάρη τη νέα πρόεδρο του Δικτύου AREPO, την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη (στη φωτό) και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η θητεία της θα είναι επωφελής για τον πρωτογενή τομέα και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην ΕΕ και ειδικότερα στην Ελλάδα.
You might also like