Λίγα …πράγματα: δεσμεύσεις Αποστόλου στους κτηνοτρόφους

Επίσπευση Διεπαγγελματικής- θα ελέγχουν ΕΛΟΓ οι κτηνοτρόφοι.

Μερικές δεσμεύσεις που αν υλοποιηθούν μπορούν να λειτουργήσουν ως ‘μαξιλάρι’ ανακούφισης έλαβαν οι κτηνοτρόφοι κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, σήμερα το μεσημέρι, στη Λάρισα, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης και μετά το συνέδριο του Economist στο οποίο είχε κληθεί και παρουσίασε εισήγηση ο υπουργός.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Dairy News, τα πιο θετικά μηνύματα έρχονται από το πεδίο της Διεπαγγελματικής της Φέτας και της σύστασής της η οποία έχει βαλτώσει εδώ και μήνες.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να συναντηθεί με τους κτηνοτρόφους με θέμα τη φέτα την ερχόμενη εβδομάδα ώστε πιθανόν να βρουν κοινό τόπο και να «κλειδώσει» η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας. Ο υπουργός με αφορμή τις δύο προτάσεις που έχει στα χέρια του ζήτησε να προστεθούν άλλα δύο μέλη και να γίνει 9μελές το συμβούλιό της. Φαίνεται πως είναι κίνηση η οποία αποσκοπεί στο να ‘καλυφθούν’ οι απαιτήσεις και των δύο πλευρών, των δύο φορέων που ερίζουν για τη σύστασή της.

Όσο αφορά το ηλεκτρονικό τιμολόγιο κατά τη μεταφορά του γάλακτος, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα το υλοποιήσει το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να υπάρχει εικόνα της παραλαβής- παράδοσης του γάλακτος κατά τη διαδικασία της μεταφοράς. Σε συνδυασμό με το ελληνικό σήμα, το οποίο κι αυτό έχει τεθεί σε λειτουργία, ενδέχεται να αλλάξει κάπως – όχι πάντως δραστικά- την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

Το Dairy News συνομίλησε με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων που βρέθηκαν στη συνάντηση και η εικόνα που μας μεταδίδουν είναι αυτή μιας μάλλον ‘βουβής’ αναμονής από την πλευρά του κλάδου, μέχρι τη σύσταση της Διεπαγγελματικής την επόμενη εβδομάδα,  ενώ εκτιμούν ως θετική την (κατ’   αρχήν) αποδοχή από τον υπουργό της πρότασης των κτηνοτρόφων να περάσει ο ΕΛΟΓ στον έλεγχο των κτηνοτρόφων. Κάτι που όμως επί του πρακτέου θα είναι δύσκολο να υλοποιηθεί.

Φωτογραφία: larissanet.gr.

You might also like