Παίρνει μπρος και πάλι ο ΕΛΓΟ- Δήμητρα

Έρχονται πρόστιμα σε γαλακτοβιομηχανίες για αδήλωτες εισκομίσεις γάλακτος.

Μετά την πρόσφατη διοικητική κρίση και την πολύ κακή δημοσιότητα που έλαβε ο ΕΛΓΟ – ‘πληρώνοντας’ ίσως και …αμαρτίες τρίτων- η νέα διοίκηση επιχειρεί μια ‘επανεκκίνηση’ του Οργανισμού. Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ – Δήμητρα ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού σε πρόσφατη συνεδρίασή του ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:

 

  • Την αποστολή στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις νόμιμες ενέργειες αναφοράς και έκθεσης ελέγχου, που πραγματοποιήθηκε στις 07.05.2018 από μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών – ελεγκτών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του ΕΛΓΟ – Δήμητρα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Β. Ελλάδος σε εταιρεία «Σφαγείο – Εμπορία Κρέατος», που εδρεύει στη Θεσσαλία και φέρεται ότι την περίοδο από 14.03.2018 έως 7.05.2018 διέθεσε στην αγορά 734 αρνιά προέλευσης «Ρουμανίας» ως «Ελληνικά».
  • Την βεβαίωση προστίμων προς είσπραξη, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ, στις αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), που  έχουν επιβληθεί σε δεκαεννέα (19) επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, οι οποίες καθυστέρησαν ή δεν υπέβαλαν τη «Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος» για το έτος 2016 και τα οποία πρόστιμα έχουν καταστεί οριστκά.
  • Την επιβολή προστίμου σε 41  επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, που δεν υπέβαλαν έγκαιρα ή καθόλου τη «Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος» για  μέρος ή όλο το έτος 2017.
  • Την εισήγηση και αποστολή πίνακα 24 επιχειρήσεων αγοραστών γάλακτος στη Δ/νση Αξιοποίησης & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος & Γαλακτοκομικών Προϊόντων του ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΚΥΑ 2038/133890/2.12.2015 (ΦΕΚ 2711Β).  Οι επιχειρήσεις αυτές δεν δήλωσαν, ως όφειλαν στοιχεία εισκομίσεων αγελαδινού, πρόβειου ή/και γίδινου γάλακτος κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2017.
You might also like