Παρά ένας, σαράντα: οι μαθητές της νέας Γαλακτοκομικής Σχολής Ελασσόνας

Συνέντευξη Τύπου των υπευθύνων για τη Διοργάνωση ‘Φέτα 2018’.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι υπεύθυνοι της Πανελλήνιας Διοργάνωσης ‘Φέτα 2018’ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

 

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε χθες  στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και σε αυτή συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου.

Ο πρώτος δήλωσε ότι η μάχη για την κατοχύρωση της Ονομασίας Προέλευσης της Φέτας θα συνεχιστεί. «Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να στηρίζουμε δράσεις όπως η Πανελλήνια Διοργάνωση ‘Φέτα 2018’, που φέρνουν κοντά τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας και δείχνουν την αποφασιστικότητά μας να δουλέψουμε οργανωμένα και δυναμικά, ώστε το σημαντικότερο ελληνικό ΠΟΠ προϊόν, η Φέτα, να κατακτήσει τις αγορές ολόκληρου του κόσμου» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης.

Ο οικοδεσπότης της Διοργάνωσης ‘Φέτα 2018’ Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ανέφερε ότι η περιοχή που καλύπτει ο δήμος του είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς φέτας στην Ελλάδα, τόνισε όμως ότι, κατά τη γνώμη του, η φέτα είναι ‘ανοχύρωτη’.

«Θέλουμε να μυήσουμε νέους να εμπλακούν με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα, την τεχνογνωσία και την εμπειρία σ’ όλο τον κόσμο που έχουν τα άτομα που ασχολούνται» είπε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Είμαστε στην ευχαρίστηση θέση να ανακοινώσουμε ότι η σχολή που θα ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος στην Ελασσόνα θα έχει 39 συμμετέχοντες για την πρώτη χρονιά».


Κεντρική φωτογραφία: www.larissanet.gr. Αριστερά ο Δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου και δίπλα του ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός.

You might also like