Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων στην Ηλεία για το γάλα

Ετοιμάζουν δυναμικές διαμαρτυρίες ακόμα και στην Αθήνα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα στον Πύργο οι αγροτοσυνδικαλιστές της οργάνωσης ΟΑΣΗ, με αντικείμενο αυτή τη φορά το μείζον πρόβλημα με τις τιμές του γάλακτος που έχουν πάρει και στην Πελοπόννησο την κατιούσα.

 

Οι κτηνοτρόφοι που συσπειρώνονται στις τάξεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας (ΟΑΣΗ) – εκφράζει κυρίως τις απόψεις του ΚΚΕ- πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Εθνική Οδό στον κόμβο Αγίου Γεωργίου και συνέχισαν με πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηλείας όπου έριξαν σανό και γάλα στην πόρτα του κτιρίου.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα τοπικών μέσων, οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε μεγάλη ανησυχία αυτό το διάστημα καθώς οι πρώτες συνομιλίες τους με τις γαλακτοβιομηχανίες για την απορρόφηση του γάλακτος είναι μάλλον απογοητευτικές.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα αλλά και πληροφορίες της εφημερίδας Ριζοσπάστης, οι τιμές αναμένεται πως θα είναι χαμηλότερες φέτος κατά 15-20 λεπτά και οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι εύχονται η κατρακύλα να σταματήσει στα 0,75 ευρώ το λίτρο, τιμή η οποία όμως δεν είναι επαρκής για να είναι βιώσιμες οι εκμεταλλεύσεις τους.

«Κτηνοτρόφοι της περιοχής, αναφέρουν ότι η τιμή αυτή αφορά μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, αφού οι μικρότερες αξιώνουν τιμές ακόμη και 55 λεπτά το κιλό το αιγοπρόβειο. Αξίωση που αν τελικά περάσει ως έχει, θα μιλάμε για μια καταστροφική χρονιά για τους μικρομεσαίους παραγωγούς» σημειώνει το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη.

 

Ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης κατήγγειλε τις διασπαστικές κινήσεις μερίδας συνδικαλιστών που επιθυμούν να κρατούν τους αγρότες ανενεργούς και αμέτοχους στους αγώνες διεκδίκησης.

Σε δημοσίευμα της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας http://www.patrisnews.com, αναφέρεται ότι ο Θ. Βομπίρης δήλωσε ενώπιον των παρευρισκόμενων κτηνοτρόφων  που συσπειρώνονται στην ΟΑΣΗ: «Είμαστε σε επαγρύπνηση και το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουμε με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για την οργάνωση μεγάλης κινητοποίησης στην Αθήνα σαν αγροτοκτηνοτρόφοι. Καλούμε τους αγρότες να κλείσουν τα αυτιά τους στους δήθεν που θέλουν να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα και να είναι σε επαγρύπνηση και επαφή με την ΟΑΣΗ και τους συλλόγους».


Στις φωτογραφίες (από το Ριζοσπάστη) στιγμιότυπα από παλαιότερες κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας. 

You might also like