Ημερίδα για την Ελληνίδα Αγρότισσα από το ΥπΑΑΤ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Ακρόπολης- Θα παρουσιαστεί έρευνα.

Ημερίδα με θέμα:  «Η Ελληνίδα Αγρότισσα» διοργανώνει την Τρίτη 16 Οκτωβρίου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Περιφέρεια Αττικής.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15) και εντάσσεται στους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας που για πρώτη φορά αποκτούν και στην Ελλάδα ιδιαίτερη επισημότητα.

Στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση της έρευνας – μελέτης με θέμα: «Η Ελληνίδα αγρότισσα: αποτύπωση της συμμετοχής, προβλήματα, προκλήσεις και προτάσεις πολιτικής για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στον αγροτικό τομέα και την ελληνική ύπαιθρο», που εκπονήθηκε από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Θα συμμετέχουν και γυναίκες αγρότισσες από γυναικείους συνεταιρισμούς αλλά και μεμονωμένες αγρότισσες οι οποίες και θα παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που προτείνουν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους στην ύπαιθρο και τα προϊόντα τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικά στην αγορά.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν και εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων και φορέων που θα διερευνήσουν την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που θα αναφερθούν πως αντιμετωπίζουν οι αγρότισσες σήμερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ


Κεντρική φωτογραφία: Η αγρότισσα Άννα Χαλαμπαλάκη –Τσατσάκη, καλλιεργήτρια βοτάνων στην Κρήτη. Φωτογραφία: Γωγώ Σωτηρίου. Πηγή: Creta Plus.

You might also like