Το ΥπΑΑΤ σε εκδήλωση των κτηνοτρόφων Αττικής

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας.

Γιορτάστηκε σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής.

 

Στην εκδήλωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», παρευρέθηκε, ο Υφυπουργός ΑΑΤ Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός επεσήμανε πως ο σημαντικός ρόλος των αγροτισσών στην κοινωνία της υπαίθρου πρέπει να αναγνωριστεί με στήριξη των επιχειρήσεών τους και των ‘γυναικείων’ συνεταιρισμών, την προώθηση ειδικών προγραμμάτων ενημέρωσης και κατάρτισης, ενισχύοντας την δημιουργικότητα, το καινοτομικό πνεύμα και την επιχειρηματικότητά τους.

Ένα λουλούδι από τον πολιτικό στην κτηνοτρόφο. Δείγμα σεβασμού και απόδοση τιμών. Αλλά κι έκφραση συγγνώμης για τις παραλείψεις της πολιτείας. Ο Β. Κόκκαλης (ΥπΑΑΤ) και η Μ. Κοντογιάννη (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής).

 

«Η Ελληνίδα αγρότισσα αποτελεί στυλοβάτη της αγροτικής οικογένειας, διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και την κοινωνική και οικονομική συνοχή στον αγροτικό χώρο, ενώ ταυτόχρονα αποκλείεται από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Οι συνθήκες της σύγχρονης κοινωνίας, απαιτούν την ισότιμη μεταχείριση των γυναικών αγροτισσών σε ότι αφορά την ασφαλιστική και εργασιακή τους κατοχύρωση, τη συνδικαλιστική και επιχειρηματική τους δράση στις αγροτικές συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές ενώσεις. Επομένως, η ισότιμη αντιμετώπιση της Ελληνίδας αγρότισσας δεν είναι απλώς ζήτημα ηθικής, είναι ζήτημα ουσίας όχι μόνο για την επιβίωση της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και για την ανάπτυξή της» ανέφερε ο υπουργός στο χαιρετισμό του.

You might also like