Μάχη μηνύσεων- δηλώσεων για τη φέτα

Κασαπίδης (ΝΔ) και Τελιγιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ) ‘μαλώνουν’ για την προστασία της.

Πολιτική κόντρα προεκλογικής υφής,  η οποία όμως έχει πάρει αρνητική τροχιά, ξέσπασε ανάμεσα σε δύο βορειοελλαδίτες πολιτικούς, τον βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη της Νέας Δημοκρατίας και την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου, με επίδικο την προστασία της φέτας.

 

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, με στόχο «τα κυκλώματα  που λυμαίνονται το χώρο του γάλακτος στην πατρίδα μας και οδηγούν στην κατακρήμνιση των τιμών και το στραγγαλισμό των παραγωγών».

Με αφορμή την έξαρση του φαινομένου των αθρόων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων αιγοπρόβειου γάλακτος, σε συνδυασμό με την παράλληλη νοθεία στην τυροκόμηση, όπως διαπιστώνει, ο βουλευτής  Κασαπίδης καταγγέλλει την «προκλητική και εγκληματική αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας που επιτρέπει και συντηρεί με την ανοχή της τις εθνικά επιζήμιες αυτές ενέργειες».

Ο Γ. Κασαπίδης σχολιάζει στη μηνυτήρια αναφορά του γνωστά εδώ και πολλά χρόνια στο πανελλήνιο προβλήματα όπως είναι οι πλημμελείς έλεγχοι των αρμοδίων αρχών και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «έσχατη πλέον λύση και μοναδικό καταφύγιο προστασίας για τους Έλληνες παραγωγούς είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη».

Ο βουλευτής Κοζάνης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Κασαπίδης, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το ζήτημα των ελληνοποιήσεων, πρόβλημα όμως το οποίο ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια, σε όλη την Ελλάδα.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν άφησε αναπάντητη την ενέργεια του βορειοελλαδίτη πολιτικού και την απάντηση έδωσε η υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία, χωρίς να αρνείται την ύπαρξη του προβλήματος, κατακεραυνώνει την συμφωνία CETA, την οποία όμως η κυβέρνηση μέλος της οποίας είναι, έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει!

«Αφού ο κ. Κασαπίδης ξεκίνησε τις ‘μηνύσεις’  για λόγους εντυπωσιασμού κατά παντός αγνώστου υπευθύνου για την ελληνοποίηση του γάλακτος, θα του πρότεινα να μηνύσει, τον πρόεδρο της ΝΔ και τους ευρωβουλευτές της παράταξής του που με την ψήφο τους προέβησαν ‘σε εγκληματική ενέργεια’ κατά τα λεγόμενά του για την φέτα, στις 17 Μαρτίου 2017 στην ΕΡΤ Κοζάνης. Αν ξέχασε, να του θυμίσουμε πως οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν υπέρ της CETA με τον Καναδά , ζημιώνοντας την ελληνική φέτα ΠΟΠ και τους Έλληνες παραγωγούς. Να του θυμίσουμε επίσης ότι όταν ο ίδιος προσπάθησε να διαφοροποιηθεί, γι αυτόν το λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης τον άλλαξε με συνοπτικές διαδικασίες από υπεύθυνο τομεάρχη αγροτικού της ΝΔ. Ας αφήσει λοιπόν τις μηνύσεις προς αγνώστους και ας μηνύσει τους γνωστούς φίλους του», ήταν η δήλωση της υφυπουργού.

Η Ολ. Τελιγιορίδου επισημαίνει ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους στα σύνορα και αυστηροποιεί τους ελέγχους ισοζυγίων γάλακτος προτείνοντας μέχρι το κλείσιμο των επιχειρήσεων των παραβατών που κάνουν ελληνοποιήσεις.

You might also like