Ο κλάδος έδωσε το ‘παρών’ στις ημερίδες της ΠΕΤΕΤ

Στις εκθέσεις Meat & Grill Days 2018 και στην Dairy Expo 2018.

Η διοίκηση της  Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση των εκδηλώσεων που οργάνωσε το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11/10/2018 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα πλαίσια των εκθέσεων Meat Days  και  Dairy Expo 2018. Κύρια χαρακτηριστικά και των δύο εκδηλώσεων ήταν, από τη μια πλευρά το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν κι από την άλλη η αθρόα παρουσία σπουδαστών αλλά κι επαγγελματιών που συσπειρώνονται γύρω από τη δραστήρια ΠΕΤΕΤ.
Φωτογραφίες: Θανάσης Αντωνίου.

 

Οι δύο εκδηλώσεις που είχε αναλάβει να διοργανώσει κι έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία η Ένωση ήταν οι παρακάτω: Α) «Τάσεις και προοπτικές στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων» (πραγματοποιήθηκε στο Hall 3 του Metropolitan Expo) και Β) «Νέες προσεγγίσεις στην τεχνολογία αλλαντικών & κρεατοσκευασμάτων» (πραγματοποιήθηκε στο Hall 2 του Metropolitan Expo).

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρήστος Αποστολόπουλος, συμμετείχε ως εισηγητής στις εκδηλώσεις της ΠΕΤΕΤ. Αναφέρθηκε στις παγκόσμιες τάσεις στο χώρο των γαλακτοκομικών- τυροκομικών προϊόντων.

 

Αξίζει να αναφέρουμε οτι στις δύο εκδηλώσεις η ΠΕΤΕΤ είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τους παρακάτω ως εισηγητές:

  • Δρ. Χρήστο Αποστολόπουλο, Δ/ντη Ολικής Ποιότητας (SHEQA) & Ασφάλειας Τροφίμων, FrieslandCampina Hellas, Πρόεδρο ΣΕΒΓΑΠ
  • Νικόλαο Γκιώνη, Τεχνολόγο Τροφίμων MSc, Επιθεωρητή TUV Austria Hellas
  • Επαμεινώνδα Χήνη, Βιολόγο, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο MSc
  • Αναστασία Παγώνη, Γεωπόνο Τεχνολόγο τροφίμων
  • Δρ. Ευσταθία Τσάκαλη,Τεχνολόγο Τροφίμων, Επιστημονικό συνεργάτη του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του  Πανεπιστημίου  Δυτικής Αττικής.
  • Γιώργο Μαράκη, Διατροφολόγο, PhD, Δ/νση Αξιολόγησης  Επικινδυνότητας & Διατροφής Ε.Φ.Ε.Τ.
  • Ελευθερία Ευδαίμων, Τεχνολόγο Τροφίμων MSc, Υπεύθυνη ποιότητας Vionova
  • Ιωάννη Παπαησαϊου, Τεχνολόγο Τροφίμων
  • Μαργαρίτα Τσάκωνα, Γεωπόνο-Τεχνολόγο Τροφίμων
  • Ιωάννη Γιαβάση, Επίκουρο Καθηγητή ΤΕΙ Θεσσαλίας
  • Τσιτούρη Χαρίλαο, Χημικό MSc, Erganal Lab
Η Αναστασία Παγώνη, Γεωπόνος Τεχνολόγος τροφίμων και ιδιοκτήτρια της ομώνυμης γαλακτοκομικής/ τυροκομικής εταιρείας, παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού για τα προβλήματα της αγοράς- φυσικά και για τις τιμές του γάλακτος.

 

Η Ένωση ευχαριστεί  τα μέλη της διοίκησης Μηλένα Μαργέλη και Παναγιώτη Μανιατέα για την οργάνωση και τον συντονισμό, την Γ.Γ. Μαρίνα Πούλιου, την πρόεδρο του Περιφερειακού της τμήματος Έλενα Σακαρέλη, το μέλος της διοίκησης Μαριάννα Τρίμα ,για την  συμβολή τους στην οργάνωση της ημερίδας.Τα μέλη της Ένωσης Αθανασία Αντωνίου, Εύα Κωσταντίνη, Κωνσταντίνο Τζόγια, Παναγιώτα Παυλοπούλου, Παναγιώτα Βλάχου  καθώς και την πολυπληθή εθελοντική ομάδα που υλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη δράση και στελέχωσε το περίπτερο της Ένωσης στην έκθεση.

Μετά από μια μακρά καριέρα στην κορυφαία ελληνική γαλακτοβιομηχανία, τη ΔΕΛΤΑ, ο ανεξάρτητος πλέον βιολόγος, κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος MSc Επαμεινώνδας Χήνης, ήταν μεταξύ των εισηγητών τις εκδηλώσεις της ΠΕΤΕΤ.

 


Σε ανακοίνωση της Ένωσης που υπογράφει ο πρόεδρός της Ιωάννης Σμαρνάκης (φωτο), αναφέρονται τα παρακάτω: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι κατέκλυσαν τις αίθουσες και στις δύο εκδηλώσεις μας. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τη διοργανώτρια εταιρία ο.mind creatives και προσωπικά τον κύριο Θεόδωρο Δημητριάδη για τη φιλοξενία  καθώς και τους εξαιρετικούς ομιλητές που μας τίμησαν προσεγγίζοντας με μεγάλη επάρκεια και επιδεξιότητα τα θέματά τους». Όπως δήλωσε ο Ιωάννης Σμαρνάκης, «δεσμευόμαστε να εκπλήξουμε με νέες δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλο το επιστημονικό και επαγγελματικό φάσμα του τομέα τροφίμων στην Ελλάδα ».

You might also like