Οι εκθέσεις της o.mind creatives κέρδισαν τα εύσημα της αγοράς

Η ικανοποίηση των εκθετών, η μεγάλη προσέλευση στοχευμένου εκθεσιακού κοινού και οι ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την τριπλή διοργάνωση της o.mind creatives που περιέλαβε και συνένωσε τρεις δυναμικές αγορές κάτω από τη στέγη του Metropolitan Expo το τριήμερο 10 – 11 – 12 Νοεμβρίου 2018. Πρόκειται για την 6η έκθεση για την αγορά κρέατος και τη μαζική εστίαση MEAT & GRILL DAYS, την 5η έκθεση Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας DAIRY EXPO καθώς και τη FROZEN FOOD, που ήταν αφιερωμένη στη βιομηχανική ψύξη, στα food logistics και στα κατεψυγμένα προϊόντα.

Φωτογραφίες: Γιώργος Διαμαντάκης.

 

Και οι τρεις εκθέσεις απέσπασαν τα θετικότερα σχόλια εκθετών και επισκεπτών τόσο για την οργάνωσή τους όσο και για την επισκεψιμότητα. Η διοργανώτρια εταιρεία o.mind creatives κατάφερε για άλλη μια χρονιά να δημιουργήσει ένα μοναδικό, τριπλό εκθεσιακό γεγονός δίνοντας την ευκαιρία ανάδειξης στους κλάδους κρέατος και αλλαντοποιίας, μαζικής εστίασης, τυροκομίας και γαλακτοκομίας, βιομηχανικής ψύξης και food logistics.

Με 220 εκθέτες, με 14.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με 500 εμπορικές συναντήσεις B2B η διοργάνωση εδραίωσε την παρουσία της στο χώρο των κλαδικών εκθέσεων και κατάφερε για ακόμη μια χρονιά να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη επιτυχημένων εμπορικών επαφών και επιχειρηματικών συναντήσεων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι οι εταιρείες που συμμετείχαν πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συνεργασίες και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο κόσμος που επισκέφτηκε την έκθεση ήταν γνώστης του χώρου. Το σύνολο των εκθετών δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο από την άρτια διοργάνωση και τις επαφές που πραγματοποίησε.

Η ζωντανή τυροκόμηση, η οποία φέτος έγινε από το ΙΕΚ Πράξις στο περίπτερο της εταιρείας Inox Design Kateris, είναι πάντα μια από τις εκδηλώσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού.

 

Περιφέρειες & διεθνείς συμμετοχές

Έντονη και δυναμική παρουσία στην έκθεση είχαν και οι Ελληνικές Περιφέρειες, μέσω των οποίων ανερχόμενοι παραγωγοί είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο μεγάλο, κλαδικό, εκθεσιακό γεγονός και να παρουσιάσουν τις νέες προτάσεις τους σε ένα ιδιαίτερα ευρύ κοινό.

Διεθνείς συμμετοχές από Ευρωπαϊκές και Βαλκανικές χώρες έδωσαν και φέτος το δυναμικό «παρών» αποδεικνύοντας στην πράξη το ενδιαφέρον του κόσμου για τις διεθνείς εκθέσεις, που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η o.mind creatives, ενδιαφέρον που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Τα θετικότερα σχόλια του εκθεσιακού κοινού απέσπασαν για ακόμη μια χρονιά οι πολλές και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις. Συνέδρια, ημερίδες, παρουσιάσεις, διαγωνισμοί και βέβαια η καθιερωμένη πλέον Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας καθώς και η Αξιολόγηση τυροκομικών προϊόντων κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για όλες τις νέες εξελίξεις του κλάδου ζωικών προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρήστος Αποστολόπουλος τιμάει με την παρουσία του και πλουτίζει με τις εισηγήσεις του την DAIRY EXPO. Φέτος ήταν καλεσμένος της ΠΕΤΕΤ.

 

Όσο αφορά την DAIRY EXPO αξίζει να σημειωθεί οτι επισκέπτες κι εκθέτες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις σημαντικές εκδηλώσεις της. Θυμίζουμε οτι το συνεδριακό μέρος ξεκίνησε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου με την  5η Επιστημονική Ημερίδα για τη Γαλακτοκομία και την Τυροκομία η οποία πραγματοποιήθηκε όπως κάθε φορά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων – Τμήμα Γάλακτος Ιωαννίνων, του ΕΛΓΟ- Δήμητρα). Ακολούθησε, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου η πρωτότυπη έρευνα που εκπόνησε η Optilog Advisory Services με τίτλο «1η Έρευνα για την Καταγραφή-Αποτύπωση της Υφιστάμενης Κατάστασης & των Προοπτικών του Μέλλοντος στη Λειτουργία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη Βιομηχανία Γαλακτοκομικών Προϊόντων».

Δεκάδες επισκέπτες, κυρίως μάχιμοι τεχνολόγοι τροφίμων και σπουδαστές σχετικών σχολών παρακολούθησαν τις  Ημερίδες της ΠΕΤΕΤ πάντα επικεντρωμένες στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς και τις τάσεις που τη χαρακτηρίζουν.

Τέλος ιδιαίτερη όπως πάντα θέση έχουν στο πλαίσιο της DAIRY EXPO η Ζωντανή Τυροκόμηση αλλά και η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Στιγμιότυπο από τη 2η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών. Ο Ηλίας Μαμαλάκης ήταν εκεί!

Η διοργανώτρια εταιρεία o.mind creatives ευχαριστεί θερμά όλους τους εκθέτες για την παρουσία τους και τη δυναμική συμμετοχή τους, τους χιλιάδες επισκέπτες, που προσήλθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, για το ενδιαφέρον τους, τους χορηγούς για την υποστήριξη τους και όλους τους φορείς που για ακόμη μια χρονιά ήταν στο πλευρό της. Η 7η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο του 2020.

You might also like