Ανιχνευτές μετάλλων της ιταλικής CEIA

Από την Europack, αποκλειστικό διανομέα της CEIA για την Ελλάδα.

Οι ανιχνευτές μετάλλων για εφαρμογές στη βιομηχανία του οίκου CEIA Ιταλίας, είναι η συνέχεια των καινοτόμων δραστηριοτήτων του οίκου στην ανίχνευση μετάλλων και ειδικών αντικειμένων.

 

Εξοπλισμό της CEIA συναντάμε στα αεροδρόμια (έλεγχος επιβατών), σε στρατιωτικές εφαρμογές (ανιχνευτές για νάρκες) και σε πολλές άλλες ειδικές εφαρμογές (μεταλλεία, υφαντουργεία, κλπ.). Η εταιρεία κατέχει πάνω από 80 πατέντες στην ανίχνευση μετάλλων και τις συγκολλήσεις με υπερήχους.

Από την αρχή, η κατασκευή των μηχανημάτων της στηρίχθηκε σε κάθετο σχεδιασμό και παραγωγή. Η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τα περισσότερα μηχανολογικά εξαρτήματα.


Η κοπή των μετάλλων, η κατασκευή των πηνίων αλλά και η συναρμολόγηση είναι μια πλήρης αυτοματοποιημένη διεργασία στο εργοστάσιο της εταιρείας.


Όλη αυτή η τεχνολογία σε συνδυασμό με την καινοτόμο σχεδίαση των αυτοματισμών, έχει εξασφαλίσει στον οίκο την κορυφή σε όλες τις εφαρμογές ανίχνευσης. Ειδικά στην ανίχνευση μεταλλικών επιμολύνσεων για τη βιομηχανία και ειδικότερα στη βιομηχανία τροφίμων, η εταιρεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχει καταφέρει να θεωρείται βιομηχανικό standard και η πιο αξιόπιστη λύση.

Αυτό επιτυγχάνεται λόγω της ειδικής σχεδίασης που περιλαμβάνει ψηφιακή μετάδοση του σήματος της κεφαλής ανίχνευσης στον controller, έλεγχο κίνησης ιμάντα μεταφοράς και απόρριψη με βάση τη θέση και όχι την ταχύτητα, ειδικά προγράμματα ελέγχου και προγραμματισμού της μαγνητικής θέσης του πηνίου για βελτιστοποίηση, ανάλογα με το τι έχει προτεραιότητα στην ανίχνευση (Fe, NonFe,SS), καθώς και επικοινωνία με την υπόλοιπη γραμμή.

Επίσης, ο οίκος κυκλοφορεί εδώ και κάποια χρόνια την σειρά MS21, η οποία εφαρμόζει την ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών συχνοτήτων ανίχνευσης σε ένα μεγάλο εύρος συχνοτήτων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο κάθε μηχάνημα να βελτιστοποιεί την απόδοσή του σε κάθε διαφορετική εφαρμογή αλλά και ανά προϊόν.


Έχει μετρηθεί ότι η ανιχνευσιμότητα της σειράς MS21 είναι τουλάχιστον 20% καλύτερη από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα στην αγορά.


Η τεχνολογία που διαρκώς αναπτύσσει και εφαρμόζει στους ανιχνευτές της η CEIA, όπως η Surface Mount Technology (SMT), η ψηφιακή ανάλυση σημάτων και η δυνατότητα ψηφιακής αναβάθμισης των προϊόντων της, καθιστά την εταιρεία πρωτοπόρο στο χώρο της ανίχνευσης μεταλλικών επιμολύνσεων στα τρόφιμα.

H Europack είναι ο αποκλειστικός διανομέας της CEIA για την Ελλάδα. Με πάνω από 500 εφαρμογές και τις περισσότερες από αυτές να είναι επαναλαμβανόμενες παραγγελίες από πελάτες, η  CEIA έχει κατακτήσει την θέση που της αρμόζει στην κορυφή των προτιμήσεων. Με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο service,  πιστοποιημένο από τον οίκο για τη διενέργεια ελέγχων στα μηχανήματα, μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη.

Επίσης, μπορεί να σχεδιάσει ειδικές εφαρμογές για ενσωμάτωση των ανιχνευτών σε υπάρχουσες γραμμές ή αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων. Οι ανιχνευτές της CEIA καλύπτουν όλα τα standards υγιεινής και ασφαλείας ακόμα και το CFR21 Part11 για την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων. Οι κεφαλές είναι ΙΡ69Κ και η κατασκευή των διαδρόμων ανοξείδωτη και με βαθμό προστασίας μέχρι και ΙΡ65 ανάλογα με την εφαρμογή.

EUROPACK I.S./ Τηλ. 210 9607102-3/ www.europack.gr

You might also like