Παγωτά μες τον (αμερικάνικο) χειμώνα

Στις ΗΠΑ τα λανσαρίσματα παγωτών συνεχίζονται ...κανονικά.

Μπορεί όλη η Ελλάδα, με εξαίρεση ίσως την Αθήνα, να είναι καλυμμένη με χιόνι, στις ΗΠΑ όμως, που κι εκεί ο χειμώνας είναι βαρύς και μάλλον βαρύτερος του ελληνικού, οι εταιρείες λανσάρουν νέα παγωτά.

 

Στην καρδιά του χειμώνα λοιπόν ανακοίνωσε η διάσημη σε όλο τον κόσμο Ben & Jerry’s από το  Burlington του Βερμόντ το λανσάρισμα  τεσσάρων νέων γεύσεων στη σειρά παγωτών Moo-phoria ( light παγωτά).

Τα νέα παγωτά θα έχουν όλα όσα περιμένουν οι φίλοι της εταιρείας (κομμάτια μπισκότου και γλυκίσματα) αλλά θα έχουν λιγότερα λιπαρά, θερμίδες και ζάχαρη σε σχέση με τα άλλα προϊόντα της εταιρείας.

Φτιαγμένα με βιολογικό γάλα και κρέμα αλλά και συστατικά που δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, τα νέα προϊόντα δεν περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης ή αλκοόλες σακχάρων κι έχουν 140-160 θερμίδες ανά μερίδα (κυπελλάκι).

Οι νέες γεύσεις περιλαμβάνουν το διάσημο Cherry Garcia (παγωτό κρέμα με κεράσια και κομμάτια απομίμησης σκούρας σοκολάτας- φόρος τιμής στον ηγέτη της ροκ μπάντας των Grateful Dead Jerry Garcia) με μόκα, το  Fudge Brownie, το Ρ.Β. Marshmallow, και το Enlighten Mint με  Cookie Σοκολάτας. Η τιμή τους στη λιανική θα είναι 4,90 δολάρια.

Από την πλευρά της, άλλη μια πολυεθνική εταιρεία, ευρωπαϊκών συμφερόντων όμως, η Unilever, λάνσαρε πρόσφατα στις ΗΠΑ μια νέα σειρά παγωτών υπό τον τίτλο Culture Republick. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία είναι η πρώτη σειρά premium light  παγωτών με προβιοτικά.

Η εταιρεία έχει επιστρατεύσει κορυφαίους εικαστικούς καλλιτέχνες και graphic designers για την εικονογράφηση των κυπέλλων ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της, το 10% των κερδών της συγκεκριμένης σειράς παγωτών θα χρηματοδοτήσουν καλλιτεχνικές ενέργειες και εκδηλώσεις σε διάφορες τοπικές κοινότητες των ΗΠΑ μέσω του Unilever Foundation το οποίο στηρίζει – μεταξύ άλλων- νέους καλλιτέχνες.

Κάθε κύπελλο της συγκεκριμένης σειρά περιέχει 3 εκατ. μόρια ενεργών καλλιεργειών. Η σειρά θα έχει διάφορες γεύσεις όπως μέλι, κουρκουμά και κανέλα, σοκολάτα, φιστίκι και καραμέλα, λεμόνι και μπισκότο Graham, σοκολάτα και τσέρι, τσάι matcha και fudge κ.ά. Τα προϊόντα της σειράς θα πωλούνται από 4-5 δολάρια.

You might also like