Γερμανική εταιρεία ‘μπαίνει’ σε ελληνικό τυροκομείο

Στην Hochland το 25% της Greek Family Farm από το Βόλο.

Η γερμανική τυροκομική και εμπορική εταιρεία Hochland προχώρησε στην εξαγορά του 25% της ελληνικής τυροκομικής εταιρείας Greek Family Farm (Κτηνοτροφική Μαγνησίας) η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 75% των μετοχών αλλά και τη διοίκηση του τυροκομείου.

 

Η Greek Family Farm είναι μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα παραγωγής προβάτων με πλήρως εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης με έδρα τη Μαγγανίτσα Πλατάνου στη Μαγνησία. Διαθέτει 300 εκτάρια βοσκοτόπων, 200 εκτάρια για την καλλιέργεια βιολογικών ζωοτροφών, χώρο προετοιμασίας ζωοτροφών, τρεις στάβλους συνολικής χωρητικότητας 2.700 προβάτων για την παραγωγή βιολογικού γάλακτος κι στάβλο για την αναπαραγωγή αρνιών.

Διαθέτει επίσης πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα εκτροφής και σίτισης και περιστρεφόμενα μηχανήματα αρμέγματος. Το τυροκομείο της έχει παραγωγική δυναμικότητα 5.500 τόνων ετησίως, είναι κτισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και χαρακτηρίζεται από το πλήρως προστατευμένο και αποστειρωμένο περιβάλλον του. Η Κτηνοτροφική Μαγνησίας παράγει φέτα ΠΟΠ, βιολογική φέτα ΠΟΠ, φέτα με λιγότερο αλάτι, πρόβειο τυρί light και κατσικίσιο τυρί.

Η Hochland είναι μια εταιρεία κολοσσός στο χώρο των τυροκομιών προϊόντων η οποία ιδρύθηκε το 1917 από τους Georg Summer και Robert Reich κι εδρεύει σήμερα στην πόλη Heimenkirch, στη Βαυαρία,  κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία. Διαθέτει ένα μεγάλο και ισχυρό portfolio μαρκών και πολλές παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Γαλλία, Ισπανία, Ρωσία, Ρουμανία, Πολωνία, ΗΠΑ.

Η Hochland  διαχειρίζεται επίσης τις μάρκες Almette (κρεμώδη αλπικά τυριά), Grünländer (μαλακά κίτρινα τυριά), Patros (φέτα που παράγει για λογαριασμό της η Κτηνοτροφική Μαγνησίας), Valbrie (μαλακά  τυριά γαλλικού τύπου). Στις ΗΠΑ διαθέτει τη θυγατρική εταιρεία Franklin Foods η οποία παράγει το Greek Cream Cheese (κρεμώδες τυρί).

You might also like