Υπέροχο παγωτό και γευστικό ‘ψάξιμο’ στο Παγωτό -14ο

Νέο παγωτατζίδικο με άποψη στο κέντρο της Αθήνας.

Πληθαίνουν τα καταστήματα που προσφέρουν καλοφτιαγμένο παγωτό στο κέντρο της Αθήνας και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη τουριστική κίνηση των τελευταίων χρόνων αλλά και τη στροφή μερίδας του καταναλωτικού κοινού στο ποιοτικό παγωτό, τις νέες γεύσεις και τη σύνδεση του παγωτού με άλλα γλυκίσματα.
Ρεπορτάζ- φωτογραφίες: Θανάσης Αντωνίου

 

Το Παγωτό -14ο (η ιδανική θερμοκρασία για το σερβίρισμα του παγωτού) είναι μια τέτοια περίπτωση. Η οικογενειακή επιχείρηση των αδελφών Απέργη βρίσκεται στο χώρο του παγωτού από το 2004 και δραστηριοποιείτο μέχρι πρόσφατα μόνο στη χονδρική έχοντας σημαντικούς πελάτες στη horeca αγορά.

Πριν από περίπου ένα χρόνο όμως αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και στη λιανική δημιουργώντας ένα αυθεντικό παγωτατζίδικο στο κέντρο της Αθήνας, επί της Αθηναΐδος 3, πίσω από την Καπνικαρέα και δίπλα στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

 

Εκτός από το παγωτό που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την επιχείρηση (2,20 ευρώ η μπάλα, 18 ευρώ το κιλό), το κατάστημα προσφέρει εξαιρετικά γλυκίσματα τα οποία συνδυάζονται όλα με παγωτό, βάφλες κ.ά.

Το Παγωτό -14ο  έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό για τη χειροποίητη φωλιά κανταϊφιού με παγωτό και για το πολίτικο εκμέκ, εμείς όμως  δοκιμάσαμε τον εξαιρετικό χαλβά με παγωτό κανέλα (5 ευρώ), σε μια πολύ πρωτότυπη εκδοχή όπου το παγωτό ‘κλείνεται’ μέσα σε ένα ζεστό κομμάτι χαλβά.


Παγωτό -14ο ,  Αθηναΐδος  3, Αθήνα. Τηλ: 2130 889 072.

You might also like