Πτώχευσε ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα

Υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Δεν τα κατάφερε να αντέξει τον ανταγωνισμό και δεν μπόρεσε τελικά να αξιοποιήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά ανοίγματά του ο ΘΕΣγάλα, ο συνεταιρισμός των γαλακτοπαραγωγών της Θεσσαλίας καθώς χθες Παρασκευή 25 Ιανουαρίου υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.

 

Ο συνεταιρισμός έλαβε προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο της Λάρισας μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019 πριν οδηγηθεί η υπόθεσή του στη δικαιοσύνη η οποία θα αποφανθεί για το μέλλον του. Εκεί, στο δικαστήριο, θα αποφασιστεί αν ο Συνεταιρισμός θα υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, καθώς σε πρώτη φάση θα πρέπει να συναινέσουν σε κάτι τέτοιο οι πιστωτές της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η λειτουργία του Συνεταιρισμού δεν θα διαταραχθεί άμεσα, καθώς η διαδικασία προβλέπει οτι οι πιστωτές θα επιτρέψουν στην εταιρεία να συνεχίσει την παραγωγή και διάθεση προϊόντων της. Οι τρεις τράπεζες- πιστωτές του συνεταιρισμού (Θεσσαλίας, Eurobank και Πειραιώς)  ελπίζουν οτι έτσι θα διασώσουν την επιχείρηση και φυσικά τα κεφάλαιά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Θεσσαλία το συνολικό άνοιγμα του ΘΕΣγάλα ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ και αφορά, εκτός από τις τράπεζες, τους κτηνοτρόφους μέλη, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές. Πρόκειται για ένα τρομερό κανόνι στην περιοχή της Θεσσαλίας το οποίο αναμένεται οτι θα επηρεάσει άμεσα την επιχειρηματική σε μια σειρά κλάδους.

Σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό site https://www.larissanet.gr, το εμπορικό σήμα του Συνεταιρισμού “έχει δεσμευτεί από τον επιχειρηματία Ξενοφώντα Καντώνια, αντί 500.000 ευρώ τα οποία εκχώρησε όταν αρχικά εκδήλωσε ενδιαφέρον εξαγοράς της επιχείρησης αλλά στην πορεία υπαναχώρησε”.

Θυμίζουμε οτι τα τελευταία δύο χρόνια ο ΘΕΣΓάλα είχε αρχίσει να μετατρέπει τις ‘γωνιές’ των ΑΤΜ σε πλήρη καταστήματα πώλησης παραδοσιακών- συνεταιριστικών προϊόντων, ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο τελικά δημιούργησε ανοίγματα που δεν μπόρεσαν να καλυφθούν.

You might also like