Σεμινάριο από τη Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός

Πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Le Monde με συμμετοχή καθηγητών & μαθητών

Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Le Monde είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικό σεμινάριο για τις «Καινοτομίες στη συσκευασία των προϊόντων κρέατος, αλλαντικών, τυροκομικών και έτοιμου φαγητού» από τον Τεχνολόγο Τροφίμων και υπεύθυνο του τομέα Συσκευασίας Τροφίμων της Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός Α.Ε. κ. Δημήτρη Δράκο.

 

Σκοπός του σεμιναρίου : «Οι νέες τάσεις της αγοράς με νέα υλικά, που αποσκοπούν : 1) στη βελτίωση της αποδοτικότητας των προϊόντων τροφίμου και του έτοιμου φαγητού 2) στην αντίστοιχη υπεραξία τους και 3) στη μείωση χρήσης υλικών συσκευασίας».

Παρουσιάστηκαν: οι καινοτομίες στη συσκευασία προϊόντων κρέατος και έτοιμου φαγητού, η επέμβαση της τεχνολογίας τροφίμων στη διάρκεια ζωής του τροφίμου, οι τρόποι διατήρησής του.

Τα πλεονεκτήματα της συσκευασίας σε κενό ή με τη χρήση αδρανούς αερίου (Μ.Α.Ρ.), τα κριτήρια για την επιλογή της σωστής επένδυσης κ.ά. Επιδείχθηκε ο τρόπος λειτουργίας των μηχανημάτων εσωτερικού και εξωτερικού κενού και τροποποιημένης ατμόσφαιρας (Μ.Α.Ρ.) για επαγγελματική αλλά και οικιακή χρήση.

Επιδείχθηκαν «Λύσεις εύκολου ανοίγματος» (easy open) σε σακούλες κενού και συρρικνούμενες που αναδεικνύουν τα προϊόντα και επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής τους συμβάλλοντας έτσι στην προβολή τους και την αύξηση πωλήσεων. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στις σακούλες κατάλληλες για κόκκαλο και αιχμηρές άκρες, σακούλες για θερμική επεξεργασία (sous vide) και σακούλες ιδανικές για ψήσιμο σε συμβατικό φούρνο ή φούρνο μικροκυμάτων.

Όσον αφορά στην ευθύνη όλων μας πλέον, παραγωγών και καταναλωτών, στην προστασία του περιβάλλοντος, τονίσθηκε το τεράστιο μερίδιο των υλικών συσκευασίας τροφίμων στον συνολικό όγκο των αποβλήτων παγκοσμίως, τον οποίο οι μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων έχουν δεσμευθεί να μειώσουν. Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας, οι συρρικνούμενες σακούλες επιτρέπουν έως και 70% μείωση στη χρήση πλαστικών!

Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός Α.Ε.  Α.Ε. www.vamvacas.gr Τηλ.: 210 4208706

You might also like