Κτηνοτρόφοι Αττικής: εκδήλωση στο Μαραθώνα στις 23 Μαρτίου

Γνωριμία με το κοινό, μαθήματα τυροκομίας και ζωντανή τυροκόμηση

Ο Δήμος Μαραθώνα καλεί τους πολίτες της περιοχής του και όσους Αθηναίους επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά μια σημαντική αγροδιατροφική δραστηριότητα του Νομού Αττικής που επιζεί εδώ και δεκάδες αιώνες, σε μια γνωριμία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής ‘Άγιος Γεώργιος’.

 

Πρόκειται για μια  πρωτοβουλία του δήμου Μαραθώνος και συγκεκριμένα της  Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κι αφορά εκδήλωση η οποία  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου, στο Λύκειο Νέας Μάκρης, από τις  11.00 το πρωί έως 13.00 το μεσημέρι.

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης είναι οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι θα διδάξουν την τυροκομική τέχνη σε μαθητές και ενήλικες. Τα μέλη του Συλλόγουμ, όπως το συνηθίζουν άλλωστε στις δημόσιες εκδηλώσεις όπου λαμβάνουν μέρος, θα φτιάξουν τυρί, γιαούρτι, κρέμες και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί τις δημιουργίες τους.

Η κτηνοτρόφος, Μάγδα Κοντογιάννη,  εκ μέρους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου  θα επιμεληθεί την εκδήλωση. Η διατροφολόγος Στέλλα Βαλούρδου θα μιλήσει για την αξία του γάλακτος και των τυροκομικών προϊόντων, στη διατροφική μας αλυσίδα.

You might also like