Έτοιμη να μπει στην αγορά η ΚΟΙΝΣΕΠ ‘Μοναστήρι’

Γαλακτοκομικά και τυροκομικά από μια σημαντική πρωτοβουλία

Θέμα λίγων εβδομάδων είναι πλέον η επίσημη λειτουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ‘Μοναστήρι’, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της γαλακτοκομίας- τυροκομίας. Τυροκομείο και πρατήριο είναι έτοιμα να λειτουργήσουν μετά το Πάσχα.

 

Η ΚΟΙΝΣΕΠ θα δραστηριοποιηθεί με μονάδα η οποία θα λειτουργεί μέσα στην Ιερά Μονή  Αγίου Ιερωνύμου στο Αμπελοχώρι Θηβών και πρατήριο προϊόντων το οποίο αναμένεται πως θα λειτουργήσει μετά το Πάσχα  στην οδό Πρατίνου 86 στο Παγκράτι. Από εκεί θα διοχετεύονται τα προϊόντα στην αγορά υπό την επωνυμία ‘Μοναστήρι’.

Ιερά Μονή  Αγίου Ιερωνύμου, Αμπελοχώρι Θηβών. Εδώ βρίσκεται η μονάδα των προϊόντων ‘Μοναστήρι’.

 

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Dairy News ο διαχειριστής της ΚΟΙΝΣΕΠ Μοναστήρι και οικονομολόγος Εμμανουήλ Καζούρης, αυτή τη στιγμή γίνονται δοκιμαστικές παραγωγές στο τυροκομείο. Αρχικά από το πρατήριο θα διακινούνται προϊόντα συνεργαζόμενων παραγωγών, ενώ η παραγωγή της Μονής θα ξεκινήσει επίσημα στις αρχές Ιουνίου.

Η γαλακτοπαραγωγική & τυροκομική μονάδα στη Μονή βρίσκεται τώρα σε φάση δοκιμαστικών παραγωγών.

 

Σε πρώτη φάση θα παραχθούν κίτρινα τυριά, επάλειφα καθώς και κατσικίσιο τυρί. Επίσης θα παραχθεί εμφιαλωμένο κατσικίσιο γάλα. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή, θα προέρχεται από ζώα της Μονής, από ζώα άλλων Μονών της περιοχής καθώς και από συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους της Βοιωτίας.

Σύντομα ράφια και ψυγεία στο πρατήριο της Πρατίνου 86 στο Παγκράτι θα είναι πλήρη προϊόντων ‘Μοναστήρι’.

 

Πίσω από την ΚΟΙΝΣΕΠ βρίσκονται σημαντικές προσωπικότητες τόσο από την ελληνική κοινωνία  όσο και από τον κλήρο, ενώ σημαντικό όμως μας είπε ο Εμμ. Καζούρης είναι το υφιστάμενο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Συνεταιρισμού.

«Η προσπάθεια αυτή που ετοιμάζουμε, θα συνδυάζει το κοινωνικό αλλά και το επιχειρηματικό στοιχείο» μας είπε ο διαχειριστής της ΚΟΙΝΣΕΠ και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια στοχεύει στο να διαμορφωθεί μια νέα αντίληψη για την οικονομία, η οποία δεν θα αποβλέπει μόνο στο κέρδος με οικονομίες κλίμακος, αλλά θα αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη εκμετάλλευση της πρώτης ύλης, είτε αυτή αφορά προϊόντα είτε υποπροϊόντα ή κατάλοιπα».

You might also like