Ξεκίνησε το πρώτο Ice Cream Market Athens 2019

Περιορισμένη η συμμετοχή εταιρειών, στα ύψη το κέφι του κόσμου

Ξεκίνησε χθες Παρασκευή 7 Ιουνίου το Ice Cream Market Athens 2019, το πρώτο φεστιβάλ για παγωτό στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, ένας νέος θεσμός ο οποίος αγκαλιάστηκε από το κοινό αν κρίνουμε από τη μαζική προσέλευση της πρώτης ημέρας. Θα λειτουργήσει μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουνίου, καθημερινά από τις 4 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα.

 

Στον όχι ιδιαίτερα φροντισμένο χώρο του Αμαξοστασίου στο τέρμα της Ερμού,  συγκεντρώθηκαν ορισμένα από τα ‘δυνατά’ ονόματα της ελληνικής αγοράς παγωτού καθώς και κάποιες ανερχόμενες εταιρείες που παράγουν και διανέμουν ποιοτικό παγωτό.

Με λιγοστές αλλά απολύτως ενδεικτικές για το χαρακτήρα κάθε εταιρείας  γεύσεις στη διάθεση των επισκεπτών, το  Ice Cream Market Athens 2019, προσέλκυσε πάρα πολύ κόσμο την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του. Κόσμος που φάνηκε να απολαμβάνει την εμπειρία ενός φεστιβάλ με εταιρείες παγωτού και ορισμένα γλυκατζίδικα.

 

Η πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν νεαροί καταναλωτές που βλέπουν το παγωτό περισσότερο σαν ‘διασκέδαση’ και λιγότερο σαν γλύκισμα, καθώς και νέοι γονείς με μικρά παιδιά τα οποία απολάμβαναν περισσότερο από κάθε άλλον την πανδαισία των γεύσεων και των χρωμάτων του φεστιβάλ.

Η συμμετοχή εταιρειών παρασκευής παγωτού ήταν περιορισμένη, καθώς εκτός από δυο πολυεθνικές εταιρείες και τρεις καταξιωμένες μάρκες της αγοράς που αναπτύσσονται με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, λιγοστοί ήταν οι πραγματικά ‘άγνωστοι’ στο ευρύ κοινό εκπρόσωποι του χειροποίητου, ποιοτικού παγωτού.

 

Η είσοδος των τριών ευρώ, έδινε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τρεις γεύσεις από όποιον ή όποιους συμμετέχοντες ήθελαν, ένα έξυπνο δέλεαρ καθώς στις περιπτώσεις αυτές η πρώτη δοκιμή …έπειθε. Οι τιμές ξεκινούσαν από 1,5-2 ευρώ για το μικρό κυπελλάκι με μία γεύση.

Το επίπεδο της ελληνικής αγοράς παγωτού είναι πραγματικά υψηλό κι αυτό φάνηκε στο Ice Cream Market Athens 2019, στο οποίο παρά τη μικρή συμμετοχή εταιρειών, ο επισκέπτης μπορούσε να γευτεί καταπληκτικά παγωτά.

You might also like