ΔΕΛΤΑ: Κλείνει το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας

Παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- σε εθελούσια οι εργαζόμενοι

Η ΔΕΛΤΑ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το εργοστάσιο της εταιρείας στο Πλατύ Ημαθίας, όπου παραγόταν το εβαπορέ γάλα της, θα κλείσει και οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθεί να αποτρέψει την αρνητική για την τοπική οικονομία εξέλιξη.

 

Η ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ έχει ως εξής:

“Τα τελευταία χρόνια η αγορά στο γάλα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς (νέα προϊόντα, φυτικά ροφήματα, νέες γεύσεις, νέα αντίληψη στη διάρκεια ζωής κλπ).

Η ΔΕΛΤΑ η μεγαλύτερη εταιρία γαλακτοκομικών της χώρας, μελετά τη διεθνή αγορά και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ.

Το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα.

Στο μεταξύ για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η εταιρία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, που σήμερα παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους.

Το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, ένα ξεχωριστό σήμα και ένα ξεχωριστό προϊόν για δεκαετίες για τις ελληνικές οικογένειες, θα παραμείνει στο portfolio της ΔΕΛΤΑ μιας και αντικατοπτρίζει μια μεγάλη αξία και μια ξεχωριστή ιστορία“.

Αρνητική εξέλιξη για την Μακεδονία

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση για το κλείσιμο του εργοστασίου που κάποτε ανήκε στη Nestle, προκάλεσε αναστάτωση στη βόρεια Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες από την ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβε  πρωτοβουλία προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα που αφορούν την αναδιάρθρωση της δομής λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας όπου παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ» και να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων του.

Έτσι, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στις 10 Ιουνίου, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα . Ο Περιφερειάρχης  σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπικών μέσων  επισήμανε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας “θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα πιέσει την όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, προς την κατεύθυνση της επίλυσης των ζητημάτων του εργοστασίου, ώστε σε κάθε περίπτωση σε σχέση με την εξέλιξη του, να μην κινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας”.

You might also like