Ο Στ. Αραχωβίτης για τον προτεινόμενο Επίτροπο Γεωργίας

Για την ακροαματική διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο

Δηλώσεις για τις θέσεις που ανέπτυξε ο υποψήφιος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, κατά την παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο, έκανε ο πρώην υπουργός ΑΑΤ της Ελλάδας Σταύρος Αραχωβίτης, με την ιδιότητά του ως Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό: “Ο υποψήφιος για τη θέση του Επιτρόπου Γεωργίας στις πρώτες του τοποθετήσεις επέδειξε ατολμία και απέφυγε την αναφορά σε μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν αναφέρθηκε στην επαρκή χρηματοδότηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, παρ’ όλες τις αυξημένες φιλοδοξίες της, ούτε στην αντιμετώπιση των συνεπειών από το Brexit. Δεν αναφέρθηκε στα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αλλά κυρίως στη μεγάλη απειλή από την κλιματική κρίση“.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει στη δήλωσή του οτι ο προτεινόμενος για Επίτροπος Γεωργίας, ο Πολωνός Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι δεν απάντησε στο στο τι είδους Γεωργία και παραγωγή τροφίμων θέλουμε και σε ποια κατεύθυνση σκοπεύει να κατευθύνει το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο της παλαιότερης Κοινής Πολιτικής της Ένωσης.

Από την άλλη καλωσορίζουμε τις δηλώσεις του για στήριξη των οικογενειακών Γεωργικών εκμεταλλεύσεων, οι οποίες είναι κύριο χαρακτηριστικό της Ελληνικής Γεωργίας και αποτελεί προτεραιότητα και για μας. Ακόμη, καλωσορίζουμε την υιοθέτηση της σταδιακής εσωτερικής σύγκλισης δικαιωμάτων” αναφέρει ο πρώην υπουργός.

You might also like