H IDF κυκλοφόρησε την 2019 World Dairy Situation Report

Στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνάντησης Γάλακτος (World Dairy Summit 2019) του IDF στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, η Διεθνής Ομοσπονδία, έδωσε στη δημοσιότητα τη φετινή έκδοση της πολυαναμενόμενης μελέτης World Dairy Situation.

 

Η μελέτη συντάχθηκε από εμπειρογνώμονες από χώρες παραγωγής γάλακτος σε όλο τον κόσμο  και παρέχει μια σε βάθος ανάλυση των τρεχουσών μακροοικονομικών τάσεων προσφοράς και ζήτησης που επηρεάζουν τον γαλακτοκομικό τομέα. Αυτή η εμβληματική έκδοση των 200 σελίδων παρέχει μια επισκόπηση του τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως και περιέχει πληθώρα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκληρωμένου συνόλου στατιστικών για τη γαλακτοκομική βιομηχανία. Περιλαμβάνει επίσης  αναλύσεις των οικονομικών παραγόντων που επηρεάζουν το συγκεκριμένο κλάδο.

Η έκδοση του 2019 είναι το αποτέλεσμα στενής συνεργασίας μεταξύ εμπειρογνωμόνων και κορυφαίων θεσμικών οργανώσεων ανά τον κόσμο με τη συμμετοχή ασφαλώς του IDF. Το περιεχόμενό της, στο οποίο περιλαμβάνονται  στατιστικές για την παραγωγή, την κατανάλωση και το εμπόριο σε όλες τις περιοχές του κόσμου καθώς και συγκεκριμένες παρατηρήσεις από τις χώρες- μέλη του IDF, θα βοηθήσει τον επαγγελματία του κλάδου να κατανοήσει καλύτερα και να ανταποκριθεί στις πολλές προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων.

Μεταξύ των προκλήσεων αυτών είναι η συνεχιζόμενη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και του εισοδήματος, αλλά και η αύξηση των ανησυχιών  που έχουν οι καταναλωτές για την υγεία τους. Αλλαγές ασφαλώς καταγράφονται και στους τρόπους και είδη διατροφής που ακολουθούνται διεθνώς.

«Η παγκόσμια αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων αυξάνεται συνεχώς και εξελίσσεται, με την παγκόσμια παραγωγή γάλακτος να αυξάνεται και να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες και τις διατροφικές απαιτήσεις σε όλες τις περιοχές και τις ηπείρους. Η έκδοση World Dairy Situation 2019 είναι εργαλείο για τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και τους ενδιαφερόμενους στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων που ασχολούνται με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες παγκόσμιες συνθήκες γαλακτοκομικών προϊόντων», δήλωσε ο Gilles Froment, πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής του IDF για την Γαλακτοκομική Πολιτική και την Οικονομία.

«Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε αυτό το ουσιαστικό εργαλείο για τον γαλακτοκομικό τομέα. Τα στοιχεία που παρέχονται σχετικά με την εθνική και παγκόσμια παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, την κατανάλωση και τις εμπορικές ροές, καθώς και τις τάσεις της ζήτησης και της προσφοράς είναι ανεκτίμητα για ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των γαλακτοκομικών προϊόντων προκειμένου όσοι τα χρησιμοποιήσουν να αδράξουν τις ευκαιρίες της αγοράς», δήλωσε η Caroline Emond, Γενική Διευθύντρια του IDF.

Η IDF World Dairy Situation 2019 διατίθεται προς αγορά στο ηλεκτρονικό κατάστημα IDF. Οι συμμετέχοντες στην World Dairy Summit κι όσοι της είχαν παραγγείλει πριν το γεγονός μπορούν να την προμηθευτούν έναντι 300 ευρώ.  Μετά τις 15 Οκτωβρίου 2019 η τιμή θα είναι 500 ευρώ.


Η Mélanie Richard, επικεφαλής οικονομολόγος στην εταιρεία CNIEL που συνέταξε την έκθεση για λογαριασμό του IDF, παρουσιάζει την έκδοση World Dairy Situation Report 2019.

You might also like