Μυκονιάτικο φρέσκο παστεριωμένο γάλα

Από το "Τυροκομείο της Μυκόνου

Το είπε και το έκανε ο Θοδωρής Κουκάς: η εταιρεία του Τυροκομείο Μυκόνου, προχώρησε πριν λίγους μήνες στο λανσάρισμα φρέσκου γάλακτος, διευρύνοντας κι άλλο την γκάμα των προϊόντων του η οποία μέχρι τις αρχές του 2019 περιλάμβανε κυρίως εκλεκτά τυριά και γιαούρτια.

 

Ο νεαρός απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που εδώ  και μερικά χρόνια είναι στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης, αξιοποίησε τη δική του εκτροφή αγελάδων οι οποίες εκτρέφονται με μη γενετικά τροποποιημένες ελληνικές ζωοτροφές και μεγαλώνουν σε ένα άνετο περιβάλλον στην φάρμα της οικογένειας στην Άνω Μερά.

Η νέα γραμμή παραγωγής, παστερίωσης και εμφιάλωσης φρέσκου γάλακτος που τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του τυροκομείου του είναι ένα σπουδαίο γεγονός όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και συνολικά για την Κυκλαδίτικη γαλακτοκομία, παρέχοντας καθημερινά εμφιαλωμένο υγιεινό Μυκονιάτικο γάλα λίγο ωρών.

Το γάλα  παστεριώνεται και ομογενοποιείται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας, εφαρμόζοντας τους αυστηρότερους κανόνες υγιεινής, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα φυσικά θρεπτικά συστατικά του. Από το Τυροκομείο Μυκόνου λανσαρίστηκε και το σοκολατούχο γάλα Mykonos Choco.

You might also like