Η IDF προωθεί προγράμματα γάλακτος στα σχολεία

Έκδοση- οδηγός για όσους θέλουν να τα εφαρμόσουν, κυκλοφορεί σύντομα

Η International Dairy Federation, η οποία διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τη World Dairy Summit 2019 στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, ανακοίνωσε ότι στα τέλη Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους  θα δώσει στη δημοσιότητα μια νέα έκδοση- οδηγό για τα προγράμματα παροχής γάλακτος σε σχολεία σε όλο τον κόσμο.

 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γαλακτοκομικών Προϊόντων (IDF) ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει ένα διεθνές πρότυπο  για προγράμματα γάλακτος στα σχολεία, με σκοπό να ενημερώσει όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τέτοια προγράμματα.

Η έκδοση αναμένεται οτι θα συγκεντρώνει δεδομένα για διάφορα προγράμματα σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας πληροφορίες για το είδος και το εύρος των προϊόντων, μαζί με τα ορισμένα δεδομένα και μια ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Η υπεύθυνη της ομάδας για τη συγκεκριμένη  δράση του IDF, Maretha Vermaak, δήλωσε σχετικά με το έργο: «Με την έκδοση αυτή και τις ενέργειες που την υποστηρίζουν αναγνωρίζουμε τη σημασία των προγραμμάτων γάλακτος στα σχολεία και τη θετική συμβολή τους στην υγεία και τη διατροφή των παιδιών.  Είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν τη σημασία των προγραμμάτων γάλακτος στα σχολεία για την προώθηση της καλής υγείας στα παιδιά μας και τα δεδομένα της έκδοσης θα είναι επίσης πολύτιμα για όσους επιθυμούν να εφαρμόσουν προγράμματα γάλακτος στα σχολεία στη χώρα τους».


Κεντρική φωτογραφία: Μαθητές στο White Sands Middle School απολαμβάνουν το σχολικό μεσημεριανό τους το οποίο αποτελείται από πίτσα, σοκολατούχο γάλα και μικρά σνακ. Σύμφωνα με το αμερικανικό Center for Disease Control η παιδική παχυσαρκία έχει τριπλασιαστεί στις ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια. © Adriana Salas.

You might also like