H Φωτεινή Αραμπατζή στο Κτηνιατρικό Κέντρο Αθηνών

Δηλώσεις της για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

Για την ετοιμότητα του Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών να ελέγχει τα δείγματα των αγριόχοιρων, που φτάνουν στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς, στο πλαίσιο των μέτρων επιτήρησης για την αποτροπή της εισόδου της αφρικανικής πανώλους των χοίρων ενημερώθηκε, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, κατά την επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή.

 

Η κ. Αραμπατζή επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην Ελλάδα και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας: «Έδωσα ιδιαίτερη έμφαση κατά την επίσκεψή μου στη δυνατότητα χειρισμού των δειγμάτων που θα αποστέλλονται για την αφρικανική πανώλη των χοίρων και εξετάσαμε πόσο αποτελεσματικοί και γρήγοροι θα είμαστε στο επίπεδο εξαγωγής των αποτελεσμάτων σε περίπτωση που τα δείγματα γίνουν περισσότερα. Θέλουμε όπως έχουμε καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή, να είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βρισκόμαστε μπροστά από τη ζωονόσο και όχι να την «κυνηγάμε» όπως συνέβη στο παρελθόν με άλλες επιζωοτίες, που έπληξαν δραματικά το ζωικό κεφάλαιο της χώρας».

Οι προϊστάμενοι των τμημάτων ξενάγησαν την Υφυπουργό σε όλα τα εργαστήρια της Διεύθυνσης του Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών, εξηγώντας αναλυτικά τις διαδικασίες των εργαστηριακών ελέγχων αλλά και τη χρήση του εξοπλισμού τους.

Στη σύσκεψη, που ακολούθησε η κ. Αραμπατζή, ενημερώθηκε για τα χρόνια ζητήματα, που απασχολούν την Διοίκηση και τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης του Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών, όπως η υποστελέχωση, η συντήρηση των κτηρίων, η συντήρηση του υφιστάμενου εργαστηριακού εξοπλισμού και η προμήθεια καινούργιου για την καλύτερη υποστήριξη των υποχρεώσεων του εργαστηρίου και το αίτημα ένταξης τους σε ερευνητικά  προγράμματα.

You might also like