Νέα διοίκηση στον ΕΦΕΤ

Ο καθηγητής του Γεωπονικού Αντώνης Ζαμπέλας νέος πρόεδρος

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε το νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΕΤ, προτεραιότητα του οποίου θα είναι την επόμενη περίοδο η αυστηροποίηση των ελέγχων που πραγματοποιεί ο Φορέας.

 

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνης Ζαμπέλας, αντιπρόεδρος ο Γεωπόνος και υπάλληλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Ζαννόπουλος και μέλη οι Αλεξάνδρα Μουρκόγιαννη (Τεχνολόγος Τροφίμων και υπάλληλος του Γενικού Χημείου του Κράτους), ο Ανδρέας Γλαβάς (Δημοσιογράφος), η Ελένη Δραγατίδου (Κτηνίατρος και υπάλληλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), ο Χρήστος Ιωαννίδης (Υποστράτηγος Υγειονομικού της ΕΛΑΣ ε.α.) και ο Λεωνίδας Παλίλης (εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΦΕΤ).

Σε δήλωσή  του ο κ. Βορίδης επεσήμανε την αναγκαιότητα αυστηροποίησης των ελέγχων του ΕΦΕΤ για την πάταξη των φαινομένων του αθέμιτου ανταγωνισμού, νοθείας αλλά και τη συμβολή του Φορέα στην καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων και της απάτης στον τομέα των τροφίμων.

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, ο οποίος γνωρίζει τις υποθέσεις του ΕΦΕΤ διότι έχει προϋπηρεσία στον Φορέα,  είναι Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός οτι ένα από τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Φορέα προέρχεται από επαγγελματικούς χώρους που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τη βιομηχανία και τον έλεγχο των τροφίμων.


Φωτογραφία: Health View/ Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

You might also like