Τρία νέα προϊόντα από τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, Λέσβου

Γιαούρτι πρόβειο, Λαδοτύρι ΠΟΠ και Γραβιέρα για Λέσβο, Ελλάδα και σε εξαγωγές

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου Λέσβου, μετά τη φέτα ΠΟΠ λάνσαρε μέσα στο 2019 άλλα τρία νέα προϊόντα επιβεβαιώνοντας οτι βρίσκεται σε ανοδική φάση και με σαφή διάθεση να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο εκτόπισμα όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά όπου απευθύνεται.

 

Ο Συνεταιρισμός, ο οποίος εμφανίζει κύκλο εργασιών ύψους 7,5 εκατ. ευρώ κι απασχολεί 12 εργαζομένους,  απαρτίζεται σήμερα από περισσότερα από 150 μέλη και παράγει κάθε χρόνο περίπου 4.000 τόνους γάλα.

«Το 2018 πήραμε μια πολύ σημαντική απόφαση: να μεταποιήσουμε την παραγωγή μας και να παράξουμε δικά μας προϊόντα» θυμάται σήμερα ο διευθυντής του Συνεταιρισμού Μανώλης Κωνσταντιδέλλης και μας εξηγεί: «Η απόφαση πάρθηκε διότι η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο. Οι τιμές κατρακυλούσαν κι εμείς για να κρατήσουμε στη δυτική Λέσβο τους κτηνοτρόφους, πήραμε μια θαρραλέα απόφαση».

 

Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του Συνεταιρισμού, η παραγωγή του 2019 δεν μεταποιήθηκε στο σύνολό της από τον Συνεταιρισμό καθώς μικρή ποσότητα, 600-700 τόνοι, δόθηκαν σε συνεργαζόμενες γαλακτοβιομηχανίες. Ο Συνεταιρισμός ξεκίνησε παράγοντας φέτα και συνέχισε με λαδοτύρι και γραβιέρα, ενώ λίγο πριν την εκπνοή του 2019 παρουσίασε  και παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι.

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου Λέσβου τυροκομεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Αιολικός ενώ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να κατασκευάσει το δικό του τυροκομείο, εντασσόμενος σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όπως και η φέτα, τα νέα προϊόντα διατίθενται στα ράφια του Συνεταιριστικού Παντοπωλείου, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα του νησιού αλλά και των Αθηνών.

You might also like