Στην Ισπανία, τον Νοέμβριο τα World Cheese Awards 2020

Στο Οβιέδο, στις 4/11 στο πλαίσιο του International Cheese Festival 2020

Ο εκθεσιακός φορέας Guild of Fine Food ανακοίνωσε ότι ο φετινός διαγωνισμός για τα World Cheese Awards 2020 θα πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια Asturias, στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Oviedo, στις 4 Νοεμβρίου. Στην πόλη αυτή έχει προβλεφθεί να διεξαχθεί παράλληλα το International Cheese Festival 2020 στο Palacio de Exposiciones y Congresos.

 

Σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή, τα World Cheese Awards 2020  αναμένεται να είναι μεγαλύτερα και πιο διεθνή από ποτέ, μετά από ρεκόρ των 3.804 συμμετοχών από 42 διαφορετικές χώρες το περασμένο έτος στο Μπέργκαμο της Ιταλίας. Η φετινή κριτική επιτροπή θα αποτελείται από κριτές από περισσότερες από 30 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι θα δοκιμάσουν τυριά  από έξι ηπείρους.

Ο John Farrand, διευθύνων σύμβουλος της Guild Fine Food, διοργανώτρια αρχή των World Cheese Awards, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω το Οβιέδο ως την πόλη που θα φιλοξενήσει το  WCA 2020. Από την κορυφή των βουνών μέχρι τα βάθη της θάλασσας, αυτό είναι ένα μέρος του κόσμου όπου μπορείτε πραγματικά να ‘γευτείτε’ την θέα. Με τον αριθμό τυριών που θα διαγωνιστούν να ξεπερνάει τα 4.000, τα οποία προέρχονται από περισσότερες από 40 χώρες, ο διαγωνισμός WCA 2020 θα φέρει αυτή την παγκόσμια γιορτή τυριού στο Οβιέδο, τοποθετώντας την πόλη σταθερά στο χάρτη κορυφαίων διεθνών προορισμών για τη βιομηχανία τροφίμων. Χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων, αγοραστές, λιανέμποροι, καταναλωτές και τουρίστες θα προσέλθουν σε ένα από τα μεγαλύτερα τυροκομικά γεγονότα που έχει δει ποτέ ο κόσμος».


Διαβάστε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Μπαλαφούτη, απεσταλμένης του Dairy News στο Μπέργκαμο για τα World Cheese Awards 2019. Κεντρική φωτο ©: Guild Fine Food   

You might also like