Νέος πρόεδρος στην  ΠΕΠΤΕΓ ο Βασίλης Κρανιάς

Συναντήθηκε ήδη με τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων έχει εδώ και μερικές ημέρες νέο πρόεδρο κι αυτός είναι ο Βασίλης Κρανιάς ο οποίος αντικαθιστά το  παραιτηθέντα Γιάννη Πετράτο ο οποίος μετανάστευσε μόνιμα για επαγγελματικούς λόγους στη Ολλανδία.

 

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΤΕΓ έκανε δεκτή την παραίτηση του Γιάννη Πετράτου τόσο από το αξίωμα του προέδρου της Ένωσης άλλα και από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης. Μετά από έκτακτη συνεδρίαση με βάση το καταστατικό και σχετική πρόταση και ψηφοφορία, πρόεδρος εκλέχθηκε ο Βασίλης Κρανιάς που έως σήμερα ήταν αναπληρωτής γραμματέας. Τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα αναλαμβάνει ο Χαράλαμπος Πέρος. Τη θέση του Γιάννη Πετράτου στο  διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης καταλαμβάνει η Πασχαλία Πασχαλίδου  από το Τοπικό Τμήμα Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Κρανιάς είναι Πτυχιούχος Γεωπόνος Τ.Ε. της Γεωπονικής Σχολής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, εργάζεται ως Γεωπόνος Τ.Ε. στα Τρίκαλα ενώ παράλληλα ασκεί και αγροτική δραστηριότητα. Είναι πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Τρικάλων και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Τρικκαίων, επίσης είναι και πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας της ΠΕΠΤΕΓ.

Η Ένωση ευχαριστεί τον απερχόμενο πρόεδρο Γιάννη Πετράτο για την έως τώρα επιτυχημένη και δημιουργική προσφορά του στην Ένωση και στον κλάδο των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε. και του εύχεται κάθε επιτυχία στην νέα του επαγγελματική δραστηριότητα.


Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΠΤΕΓ Βασίλης Κρανιάς δήλωσε μετά την ανάληψη το καθηκόντων του τα εξής : « Όλοι ενωμένοι θα συνεχίσουμε ως Επιστημονική Ένωση να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε. της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ώστε να ενισχύσουμε τον ενεργό ρόλο μας και την ενεργή παρουσία μας σε όλο το φάσμα του Αγροτοδιατροφικού τομέα. Θα απαιτήσουμε και θα παλέψουμε για την οριστική τακτοποίηση της θεσμικής μας εκπροσώπησης η οποία εκκρεμεί  και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στην επίλυση προβλημάτων που εμποδίζουν την ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος μας από στρεβλώσεις και συντεχνιακές παρεμβάσεις. Οι Πτυχιούχοι Γεωπόνοι Τ.Ε. της ΠΕΠΤΕΓ ως Υπεύθυνοι Επιστήμονες παρέχουν και θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον Επαγγελματία Αγρότη & Κτηνοτρόφο . Θα συνεχίσουμε το έργο μας ώστε ο Αγροτοδιατροφικός και ο Κτηνοτροφικός Τομέας που υπηρετούμε , να αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες στην ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα και κατ΄ επέκταση της εθνικής μας οικονομίας».


Στις 12 Μαρτίου ο νέος πρόεδρος της ΠΕΠΤΕΓ και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Κώστας Καρύδης είχαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα στην Αθήνα με κύριο θέμα το πρόγραμμα επιμόρφωσης των Γεωργικών Συμβούλων. Υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο είναι υπό την εποπτεία του Υφυπουργού.

You might also like