Ολοταχώς για ΠΟΠ η Μανούρα Σίφνου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι ονομαστοί τυροκόμοι της Σίφνου για να αποδοθεί στο φημισμένο τυρί τους, τη μανούρα, το σήμα ΠΟΠ.  Το Dairy News επικοινώνησε με το νησί και μίλησε με τον τυροκόμο Σπύρο Καλογήρου  ο οποίος μας ενημέρωσε ότι πράγματι, οι παραγωγοί του κυκλαδίτικου νησιού βρίσκονται στην τελική φάση της διαδικασίας· η γεωπόνος η οποία έχει αναλάβει την υπόθεσή τους, εκτιμάει ότι μέσα σε περίπου έξι μήνες, η προσπάθεια  θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Όπως μας ενημέρωσε ο Σπ. Καλογήρου, ο συνηθισμένος χρόνος για τέτοιες προσπάθειες είναι τα τρία χρόνια κι οι παραγωγοί στη Σίφνο έχουν ήδη  διανύσει τα δυόμιση από αυτά σε επαφές με το εξωτερικό, σε δημιουργία φακέλων, σε εγκρίσεις και  πιστοποιήσεις κ.ά. «Αυτή τη στιγμή, περιμένουμε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ρυθμίσει κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες για να πάρουμε οριστικά το σήμα ΠΟΠ. Είναι πολλοί αυτοί που θα επωφεληθούν, διότι το νησί έχει περίπου 10.000 αιγοπρόβατα» μας ενημέρωσε ο τυροκόμος.

You might also like