Θετική η παράταση για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

 «Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» θεωρούν παράγοντες του κτηνοτροφικού κόσμου και των θεσμικών φορέων την ψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων τροπολογίας με βάση την οποία παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2018 η προθεσμία έκδοσης άδειας εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών.

Η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία διότι εκατοντάδες κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα πασχίζουν ακόμα να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς σε πολλές υπηρεσίες του δημοσίου η υπο-στέλεχωση έχει μπλοκάρει τις διαδικασίες.

Μεταξύ αυτών που αντιμετώπισαν θετικά την τροπολογία είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Κώστας Αγοραστός ο οποίος δήλωσε σχετικά:  «Η παράταση ήταν αναγκαία καθώς ένα μεγάλο τμήμα κτηνοτρόφων δεν είχε προλάβει να ρυθμίσει το ζήτημα της άδειας, κυρίως λόγω προβλημάτων με δημόσιες υπηρεσίες. Ως ΕΝΠΕ είχαμε έγκαιρα αναδείξει το πρόβλημα που δημιουργείται και το είχαμε επισημάνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κάλεσε και τους κτηνοτρόφους «να τακτοποιήσουν χωρίς χρονοτριβή το θέμα της άδειας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, με τη βοήθεια των αρμοδίων υπηρεσιών, ώστε να μην διαιωνίζεται η σημερινή κατάσταση και κατασπαταλώνται δυνάμεις κοινωνικές και οικονομικές».

You might also like