Τσιρώνης και Κόκκαλης εντός, Μπόλαρης εκτός ΥπΑΑΤ 

Αλλαγή φρουράς στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προέκυψε μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό,  με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου να παραμένει στη θέση του, έχοντας πλέον όμως δύο νεοφερμένους συνεργάτες.

Στη θέση του απερχόμενου αναπληρωτή υπουργού Μάρκου Μπόλαρη αναλαμβάνει ο εκ του υπουργείου Ενέργειας προερχόμενος Γιάννης Τσιρώνης (των Οικολόγων) ο οποίος αντέδρασε σθεναρά σε μια σειρά κυβερνητικές πολιτικές περιβαλλοντικού περιεχομένου, ενώ δημιουργήθηκε θέση υφυπουργού την οποία ανέλαβε ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης (των Ανεξαρτήτων).

Αν στην περίπτωση του πρώτου ικανοποιείται απλώς μια ενδοπαραταξιακή συμφωνία για παρουσία των Οικολόγων στην κυβέρνηση, στην περίπτωση του δευτέρου δεν είναι ασφαλώς τυχαία η καταγωγή του υφυπουργού, από μια περιοχή η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ο νέος υφυπουργός έχει επίσης σημαντικές αναφορές στο κίνημα των καταναλωτών και την καθημερινότητα του πολίτη, καθώς υπήρξε στο παρελθόν Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Θεσσαλίας.

Στην ομιλία του ο Γ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στις δικές του προτεραιότητες όσο αφορά την παρουσία του στο υπουργείο, οι οποίες θα είναι, μεταξύ άλλων,  η αειφορία και η βιωσιμότητα στην αγροτική παραγωγή. Αναφέρθηκε στην ανάγκη στο συνεταιριστικό κίνημα το οποίο «αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης, με  τη μορφή της επιχειρηματικότητας, της καθετοποίησης, της μεταποίησης», στη συμβολαιακή γεωργία και στην ανάγκη να αναδειχθεί το οικολογικό αποτύπωμα στην αγροτική μας παραγωγή.

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης και παραλαβής στο ΥπΑΑΤ.

You might also like