Πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης για την ΟΠΤΙΜΑ

Εφαρμόζοντας στην πράξη έναν από τους άξονες της πολιτικής της στο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΟΠΤΙΜΑ υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης για μια μεγάλη ομάδα στελεχών της. Το επιμελήθηκε η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς (Σ.Ο.Σ.) “Ιαβέρης” και το παρακολούθησαν 38 στελέχη της εταιρείας.

Στο πρόγραμμα “Advanced Driving Experiences”, συμμετείχαν ως επί το πλείστον στελέχη από τα τμήματα πωλήσεων της εταιρείας – άνθρωποι που, στο πλαίσιο της δουλειάς τους, διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο, τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό και νησιωτικό οδικό δίκτυο. Σκοπός του προγράμματος ήταν να καλλιεργηθεί η κουλτούρα της ασφαλούς οδήγησης και να αναπτυχθούν οι οδηγικές δεξιότητες των συμμετασχόντων, έτσι ώστε να οδηγούν προσεκτικά και υπεύθυνα, μειώνοντας τις πιθανότητες ατυχήματος για τους ίδιους, τις οικογένειες και τους συμπολίτες τους.

Το πρόγραμμα, που περιελάμβανε δύο ώρες θεωρητικής κατάρτισης και πέντε ώρες πρακτικής εκπαίδευσης, αναπτύχθηκε σε τρεις άξονες: Την εκπαίδευση στην αμυντική οδηγική συμπεριφορά, την εκπαίδευση σε τεχνικές ασφαλούς οδήγησης και το eco-driving – τη φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση.

Στη φωτογραφία ομάδα πωλήσεων της OΠΤΙΜΑ μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οδικής συμπεριφοράς της Σ.Ο.Σ. “Ιαβέρης”, στις Αφίδνες Αττικής.

 

You might also like